Ruudusta kadonnut: Kyllä isä osaa -sarjan Tom Lindholm ei kaipaa lastenohjelma-aikojaan – ”Se oli aivan infernaalista”

Tom Lindholm väsyi TV2-aikoinaan, mutta palaisi heti ruutuun, jos olisi jotain näyteltävää.

Tom Lindholm tuli tutuksi muun muassa TV2:n Maalaiskomedia-sarjasta, jota kuvattiin vuosina 1997–2006.

9.3.2016 15:30

Näyttelijä Tom Lindholm, 58, muistetaan etenkin TV2:n Kyllä isä osaa -televisiosarjasta (1994–1995), jossa hän esitti taksikuski-isää. Sarja kertoi tavallisen nelihenkisen suomalaisperheen edesottamuksista.

Kiire tuli tutuksi TV2:n aikoina. Lindholm teki TV2:lle viihdejuttujen lisäksi monia lastenohjelmia.

– Siihen aikaan oli tapana, että aamulla seitsemältä mentiin kuvauksiin ennen teatteriharjoituksia, ja sen jälkeen vielä uudestaan kuvauksiin. Se oli aivan infernaalista. En kaipaa sitä aikaa. Minulla ei ollut aikaa valmistautua kunnolla eikä tehdä niitä asioita, joita halusin tehdä.

Kyllä isä osaa -sarja seuraa Lindholmia yhä.

– Näyttelen Tampereen komediateatterissa nostalgiaosaston Kyllä isä osaa -tv-sarjan pohjalta tehdyssä näytelmässä. Tulemme 16. maaliskuuta esittämään näytelmän Helsingissä. Sitä teen tämän kevään. Sen lisäksi on välillä keikkoja ja teen kuunnelmaa Tampereella Juicesta, Lindholm kertoo.

Tom Lindholm on jäänyt monille mieleen myös suosittujen maalaiskomedioiden viinaanmenevänä kanttori-urkuri Ilmari Piiparisena. Lisäksi Lindholm on esiintynyt useissa elokuvissa, Tampereen teatterissa, Pyynikin kesäteatterissa ja Turun kaupunginteatterissa.

– Onhan eläkettä välillä tullut mietittyä, mutta kuulun siihen sarjaan, että kun pää on kunnossa, niin en mieti lopetuspäivämäärää, hän sanoo.

Lindholmille on jäänyt televisiosta kaiken kattavat muistot.

–  Olen saanut olla mukana sarjoissa, jotka ovat jättäneet jäljen katsojiin, mikä on ehkä paras muistoni kokonaisuudessaan. Paras muisto ei siis koostu yksityiskohdista, vaan kokonaisuudesta, hän kertoo.

Näyttelijän saisi helposti houkuteltua takaisin ruutuun:

– Tulen heti, kun on jotain näyteltävää. Olen heti valmis, jos käsikirjoitus on hyvä.

Kyllä isä osaa 1994: Maiju Jokinen, Tuija Ernamo, Jarno Jokinen ja Tom Lindholm.

Kyllä isä osaa -kokoonpano 2015 Tampereen komediateatterissa: Jere Riihinen, Maiju Jokinen, Tuija Ernamo, Tom Lindholm ja Jarno Jokinen.

Ilmari Piiparinen on yksi Tom Lindholmin suosituimmista hahmoista. Tässä kanttori viilettää Kesäteatteri Aurinkorinteessä Joensuussa 2013.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?