Tältä Lena Meriläinen näytti nuorena tanssijana – katso kuvat vuosien varrelta! - Viihde - Ilta-Sanomat

Tältä Lena Meriläinen näytti nuorena tanssijana – katso kuvat vuosien varrelta!

Lena Meriläinen on tuttu monista tv-sarjoista ja on parhaillaankin Elämä pelissä -ohjelmassa mukana. Mutta muistitko, että hän opiskeli nuorena tanssia?

2016: Lena Meriläinen on miehensä Olli Tolan kanssa mukana Elämä pelissä -sarjassa, jossa ruoditaan parisuhdetta avoimesti.­

9.2.2016 6:01

Helsinkiläinen Lena Meriläinen, 61, opiskeli nuorena tanssijaksi. Tanssitaiteilija Ruth Matson ja säveltäjä Usko Meriläisen tytär jatkoi tanssiopintojaan 18-vuotiaaksi asti, mutta näytteleminen vei lopulta mennessään.

1970: Lena Meriläinen opiskeli tanssia ja esiintyi 16-vuotiaana TV2-kanavalla teoksessa Haltijattaren oppipoika.­

Lena valmistui ammattiin Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitokselta ja on työskennellyt muun muassa Turun kaupunginteatterissa sekä Tampereen Työväen Teatterissa. Hänet muistetaan monista elokuvista kuten Niskavuoren nuori emäntä (1987), Hylätyt talot, autiot pihat (2000), Hymypoika (2003), Blackout (2008) ja Härmä (2012). Televisiossa Meriläinen näytteli muun muassa televisiosarjassa Rauta-aika (1982) Pohjolan tyttären roolissa. Sarja pohjautui löyhästi Kalevalaan.

1982: Lena Meriläinen (oik.) näytteli Pohjolan tytärtä TV2:n neliosaisessa draamasarjassa Rauta-aika. Kristiina Halkola esitti Pohjolan emäntää eli Louhia.­

Lena on tullut tunnetuksi erityisesti roolistaan TV1:n pitkästä suosikkisarjasta Kotikatu. Hän näytteli Eeva Mäkimaata vuosina 1995–2012.

– Elämä jatkuu. Kotikatu oli hieno kokemus, mutta nyt mennään eteenpäin, Lena Meriläinen kertoi Ilta-Sanomille sarjan päättyessä.

1998: Lena vai Eeva? Lena Meriläinen näytteli Oulusta kotoisin olevaa Eeva Mäkimaata TV1:n sarjassa Kotikatu vuosina 1995–2012. Puolisona Pertti Mäkimaana oli Jukka Puotila.­

Nyt Lenalla on rooli sairaalasarjassa Syke. Sen kolmas tuotantokausi esitetään TV2:lla 23. maaliskuuta alkaen.

2016: Sykkeen hahmot Marleena (Tiina Lymi), Lenita (Lena Meriläinen), Johanna (Leena Pöysti) ja Iiris (Iina Kuustonen).­

Lena Meriläisen sai tyttärensä Veeran kesken opintojensa vuonna 1975. Lena asui opintojen jälkeen perheineen Turussa, mutta muutti työn perässä Tampereelle. Avioerossa tytär jäi isälle, ja Lena Meriläinen on kertonut, että elämänvaihe oli todella rankka.

– Ratkaisu, jonka tein, oli kipeä ja itsekäs, mutta realiteetit puhuivat silloin sen puolesta. Emme ole sen koommin asuneet Veeran kanssa saman katon alla, Lena Meriläinen muisteli Ilta-Sanomissa 2002.

2007: Lena Meriläinen ja Veera-tytär olivat helsinkiläisen Rafaello-ravintolan terassikauden avajaisissa yhdessä.­

Meriläinen koki saaneensa uuden mahdollisuuden äitinä, kun hänestä tuli Veeran tyttären Julian isoäiti vain 37-vuotiaana. Nyt hän on jo moninkertainen isoäiti ja on ollut naimisissa ohjaaja-tuottaja Olli Tolan kanssa vuodesta 1998.

TV1:n uudella Elämä pelissä -kaudella käsitellään parisuhteita. Tola ja Meriläinen ovat mukana ohjelmassa ja selvittelevät myös oman parisuhteensa kipukohtia avoimesti.

2015: Lena Meriläinen ja Olli Tola on kuvattiin Helsingissä viime vuonna.­

Lena Meriläinen on ollut aina liikunnallinen. Hän alkoi harrastaa pilatesta 1990-luvulla. Lena valmistui pilates-ohjaajaksi 2005 ja aloitti opettamisen neljä vuotta myöhemmin.

2010: Liikunta on aina ollut Lenalle tärkeä asia.­

Elämä pelissä, tiistaina 9.2. TV1 klo 20.00.

Katso kaikki tv-ohjelmatiedot Iltapulusta!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?