Tältä Hannu Karpo näytti vuonna 1965 – Katso hauskat kuvat vuosien varrelta! - Viihde - Ilta-Sanomat

Tältä Hannu Karpo näytti vuonna 1965 – Katso hauskat kuvat vuosien varrelta!

Hannu Karpolla olisi varmasti paljon asiaa suomalaisessa televisiossa vielä nykyään. Mies nauttii kuitenkin nyt eläkepäivistä.

Hannu Karpo palkittiin tammikuussa elämäntyö-Venlalla.­

31.1.2016 15:30

Kuka? Hannu Karpo.

Mistä tuttu? Karpo teki televisiotoimittajana pitkän ja monipuolisen uran, joka kesti yli 50 vuoden ajan. Jäädessään eläkkeelle vuonna 2007 hän totesi olleensa alalla yhtä kauan kuin on ollut televisiolähetyksiäkin. Hän työskenteli 27 vuotta Yleisradiossa ja 25 vuotta MTV3:lla. Hannu Karpo tunnetaan parhaiten Karpolla on asiaa -ohjelmasta. Hän sai hiljattain Kultainen Venla -gaalassa elämäntyöpalkinnon.

 

Nykyään: Viettää aikaa eläkkeellä etenkin Vihtijärven ja Utsjoen mökeillä. Nauttii kalastamisesta, marjastamisesta ja sienestämisestä.

”Olen vähän niin kuin vanhan ajan metsämies, joka käy metsällä, pötkäyttää pupujussit pirtin pöydälle ja sanoo, että tee noista.”

Hannu Karpo uransa alkuaikoina. Paluu ruutuun on yhä mahdollinen.­

Karpo lukee paljon kirjoja mutta palaa aina Raamattuun ateistiystävänsä suosituksesta.

”Siellä on erilaisiin elämäntilanteisiin aika hyviä lohkaisuja. Kun jättää pois nämä satukertomukset.”

Paras muisto tv-ajoilta: ”On niin vaikea sanoa, kun olen tehnyt niin paljon. Se on vähän kuin katsoisi lumisadetta, ja joku pyytäisi valitsemaan sieltä joukosta hienoimman hiutaleen.”

 

En kaipaa tv-ajoilta: ”Ainoa, mitä en kaipaa, on ramppaaminen poliisikuulusteluissa ja oikeussaleissa. Se oli ajanhaaskausta. Olen niin tunnollinen, että paneuduin niihin täysillä. Kaikki se aika oli pois journalismin tekemisestä.”

Toukokuussa 2011 Hannu oli nauttinut jo eläkepäivistään muutamia vuosia.­

Minut saisi houkuteltua ruutuun, jos: ”Poika houkuttelee joka päivä, hän on alalla. Toistaiseksi olen kieltäytynyt. Mutta saa nähdä, kun tästä pääsen tolpilleni. (Karpo toipuu jalkaleikkauksesta.) Onhan tv-työ toinen luontoni.”

 

Katson televisiosta: ”Pyrin katsomaan kaikki luonto-ohjelmat. Katson myös sellaisia saksalaisia ja englantilaisia dekkareita, joissa ei kauheasti paloitella puukolla. Jotkut osaavat tehdä hyvin hienovaraisesti jännitysnäytelmiä ilman, että veren täytyy roiskua joka paikkaan. Aika paljon katselen ajankohtaisohjelmia. Se tulee jostakin vanhasta muistista.”

MTV:n ohjelma Karpon joulupaketti esitettiin joulukuussa 1992.­

Hannu Karpo veti Ei tieto tapa -liikennekilpaa, jossa pääpalkinto oli 5 000 mk. MTV:n ohjelma nähtiin vuonna 1984.­

TV-legenda, toimittaja Hannu Karpo kuvattuna vuonna 2000.­

2016: Hannu Karpo palkittiin elämäntyöstään Kultainen Venla -gaalassa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?