David Bowien poika rikkoi radiohiljaisuuden – jakoi erikoislääkärin koskettavan kirjeen isästään - Viihde - Ilta-Sanomat

David Bowien poika rikkoi radiohiljaisuuden – jakoi erikoislääkärin koskettavan kirjeen isästään

David Bowien poika Duncan Jones on jakanut brittilääkärin koskettavan kirjeen.

18.1.2016 15:41

Musiikkimaailma pysähtyi viikko sitten, kun tieto pop-ikoni David Bowien kuolemasta kiiri julkisuuteen. 10. tammikuuta Bowie menehtyi syöpään 69-vuotiaana.

Bowien poika, ohjaajana työskentelevä Duncan Jones, 44, on surrut isänsä kuolemaa täydellisessä radiohiljaisuudessa. Sunnuntaina hän kuitenkin aktivoitui Twitterissä, jossa jakoi koskettavan kirjeen isästään.

A thank you letter to David Bowie from a palliative care doctor. https://t.co/ibFYRY8wc1 - thanks for sharing @DrMarkTaubert— Marie Curie (@mariecurieuk) 17. tammikuuta 2016

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Alunperin Marie Curie -syöpäjärjestön julkaiseman kirjeen on kirjoittanut erikoislääkäri Mark Taubert. Kirjeessä Taubert kiittää Bowieta tämän tavassa käsitellä lähestyvää kuolemaansa. Lääkärin mukaan siitä on ollut hyötyä muille samassa tilanteessa oleville potilaille.

– Sen viikon alussa minulla oli keskustelu erään naispotilaan kanssa, kuinka hän kohtaisi kuolemansa, Taubert kirjoitti.

– Keskustelimme sinun kuolemastasi ja musiikistasi, ja ne saivat meidät juttelemaan monista merkittävistä asioista, joista ei aina ole yksinkertaista jutella kuolevan ihmisen kanssa. Itse asiassa sinun tarinastasi tuli meille keino käsitellä hyvin avoimesti kuolemaa. Se on jotain, jota monien lääkärien ja hoitajien on yleensä vaikea ottaa puheenaiheeksi.

Isä ja poika. Duncan Jones (vas.) ja hänen isänsä David Bowie New Yorkissa 2009.­

Taubert halusi myös kiittää Bowieta myös tämän musiikillisesta neroudesta.

– Kiitos Lazarus-kappaleesta ja Blackstar-albumista. Olen erikoislääkäri, ja sillä mitä olet tehnyt kuolemasi kynnyksellä on ollut suuri vaikutus itseeni ja moniin työkavereihini. Albumisi ovat täynnä viittauksia, vinkkejä ja vihjauksia. Kuten aina, et aina tee viittauksista niin helppoja, mutta se tuskin lienee tarkoituskaan.

Päivitys: Taubert ei hoitanut Bowieta, vaan oli ainoastaan saanut tältä innoitusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?