Suomalaistaiteilijan performanssi sai hurjan käänteen – nainen yritti raiskata Hollywood-tähden? - Viihde - Ilta-Sanomat

Suomalaistaiteilijan performanssi sai hurjan käänteen – nainen yritti raiskata Hollywood-tähden?

30.11.2014 19:05

Suomalaisen taiteilijan Nastja Säde Rönkön taideprojekti on noussut otsikoihin tunnetun Hollywood-näyttelijän Shia LaBeoufin kerrottua joutuneensa sen aikana raiskausyrityksen kohteeksi.

Guardian-lehden mukaan kyseessä oli Rönkön ja brittitaiteilijan Luke Turnerin tekemä #IAMSORRY-niminen taideprojekti, johon LaBeouf otti osaa. Esityksessä LaBeouf istui monen päivän aikana puhumatta mitään Los Angelesissa sijaitsevan taidegallerian Cohen Galleryn huoneessa.

Näyttelijän päässä oli paperipussi, jossa luki: ”En ole enää kuuluisa”.Yleisö sai viettää aikaa tähden kanssa huoneessa, jossa oli Daily Mailin mukaan LaBeoufin elokuviin viittaavia esineitä, kuten Transformers-lelu ja Indiana Jones –tyylinen ruoska.

-Yksi nainen tuli paikalle mukanaan poikaystävä, joka oli oven ulkopuolella. Nainen ruoski jalkojani noin kymmenen minuuttia, otti pois vaatteeni ja alkoi raiskata minua, LaBeouf kertoi viime helmikuun välikohtauksesta Dazed-verkkolehden haastattelussa.

-Sisään oli jonottamassa satoja ihmisiä, kun nainen poistui huulipuna levinneenä ja tukka sekaisin. Se oli huono juttu niin minun kuin naisen miehenkin kannalta. Kaiken lisäksi tyttöystäväni oli jonossa, koska oli ystävänpäivä ja asuin galleriassa koko projektin ajan. Olimme erossa viisi päivää emmekä voineet kommunikoida. Asia satutti häntä, koska tieto tapahtuneesta levisi jonossa. Hän kysyi minulta selitystä, mutta en voinut puhua. Istuimme molemmat hiljaa. Se oli tuskallista, näyttelijä jatkoi.

Guardian kertoi, että Rönkkö ja Turner ovat kommentoineet tapausta Twitterissä.

-Emme missään vaiheessa sanoneet, että ihmiset voivat tehdä Shialle mitä tahansa #IAMSORRYN aikana. Heti, kun alkanut välikohtaus tuli tietoomme, lopetimme sen ja varmistimme, että nainen poistuu, kerrottiin Rönkön ja Turnerin Twitter-tileillä tänään julkaistuissa viesteissä.

Turner ei kommentoinut Guardianille, onko tapauksesta ilmoitettu poliisille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?