Tv-arvio: HBO-komediassa piikitellään nörttien elämää Piilaaksossa - Viihde - Ilta-Sanomat

Tänään alkaa piristävin amerikkalaissarja aikoihin: HBO-komedia nörttien elämästä Piilaaksossa

Silicon Valley -sarja kuvaa satiirisesti elämää it-teknologian keskuksessa.

Dinesh (Kumal Nanjiani), Erlich (T.J. Miller), Richard (Thomas Middleditch), Jared (Zach Woods) ja Gilfoyle (Martin Starr) perustavat firman.­

11.1.2016 6:01

Silicon Valley, TV2 klo 19.00

HBO:n hillitön komediasarja Silicon Valley (2014–) perustuu sen luojan ja ohjaajan Mike Judgen omiin kokemuksiin Piilaakson it-nörttinä.

Sarjassa tehdään osuvaa satiiria elämästä Piilaaksossa, jossa jokainen tietokoneeseensa teini-iässä hukkunut heppu unelmoi olevansa seuraavan läpimurron tekijä. On polkupyöräseminaareja ja it-gurujen hengellisiä oppaita sekä paljon puhetta maailmanparantamisesta teknologian avulla. Kaikessa näkyy jo tienatut miljoonat tai niistä haaveilu.

Yksi unelmoijista on Richard (Thomas Middleditch), joka asuu ajatushautomossa neljän muun nörtin kanssa. Kun selviää, että Richard on kehittänyt sivustolleen tehokkaan pakkausalgoritmin, hänestä tulee Piilaakson kiihkeimmän tarjouskilpailun kohde.

HBO-komediassa piikitellään nörttien elämää Piilaaksossa.­

Richard joutuu epätodelliselta tuntuvan ongelman eteen: ottaako tarjotut kymmenen miljoonaa vai perustaako itse firma ja olla mahdollisesti seuraava Bill Gates? Ongelmia syntyy, kun raha tulee ystävyyden tielle ja nörtin pitäisi oppia piinkovaksi bisnesmieheksi pärjätäkseen kilpailussa.

Sarjaa seuratakseen ei tarvitse olla koodaajanero, vaikka jotkut vitsit saattavat mennä yli hilseen. Hahmogalleria on kiinnostava, ja on virkistävää, että pääosanäyttelijätkään eivät ole Hollywood-muotista valettuja.

Sarjasta on tilattu jo kolmas kausi. Silicon Valley on piristävintä amerikkalaista komediaa vähään aikaan.

Katso kaikki ohjelmatiedot Iltapulusta!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?