Lenita Airisto toruu suomalaisten asenteita: ”osa aikuisista käyttäytyy kuin lapset” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lenita Airisto toruu suomalaisten asenteita: ”osa aikuisista käyttäytyy kuin lapset”

Jo perinteeksi muodostunut Strauss-konsertti keräsi tiistaina Finlandia-taloon paljon tuttuja suomalaisnimiä.

Lenita Airisto Finlandia-talon loppiaisaaton Strauss-konsertissa 5. tammikuuta 2016.­

5.1.2016 20:44

Strauss-konsertti kokosi loppiaisaaton merkeissä Finlandia-talon musiikki- ja seurapiiritilaisuuteen joukon tunnettuja suomalaisjulkkiksia.

Lenita Airisto kuuluu loppiaisen Strauss-konsertin vakiokävijöihin.­

Ilta-Sanomat tapasi ennen konserttia järjestetyssä tilaisuudessa Lenita Airiston, joka työstää parhaillaan uutta kirjaa.

– Kerron ensi vuonna ilmestyvässä kirjassani omin sanoin havaintojani 100 vuotta täyttävästä Suomesta. Tämä on upea maa, joka on tarjonnut minulle näin hienon elämän, Lenita Airisto kertoo.

Suorasanainen diplomiekonomi toivoisi, että Suomessa pyristeltäisiin turhasta synkkyydestä eroon ja tartuttaisiin ripeästi asioihin.

– Suomalaisia on syötetty liikaa Piltti-purkista, koska meillä osa aikuisista käyttäytyy kuin lapset. Monilla menee todella huonosti, joten nyt pitäisi miettiä, miten asiat saadaan pikaisesti kuntoon. Kyllä monille tekisi myös hyvää tehdä pikavisiitti vaikka Keski-Afrikkaan. Sen jälkeen kyllä huomattaisiin, miten hyvin meillä Suomessa on kuitenkin moni asia.

Lenita Airisto toivoo, että Suomessa käärittäisiin hihat ja ryhdyttäisiin laittamaan yhteiskunnan asioita kuntoon.­

Lenita Airisto täyttää 80 vuotta tammikuun 1. päivänä 2017. Reippaan ja elinvoimaisen naisen hyvinvoinnin taustalla on kurinalaisuus ja ahkeruus.

– Työ nuorentaa, ja olen pitänyt itseni hyvässä kunnossa. Niin moni minun ikäinen on jo mullan alla, Lenita Airisto kertoo.

Finlandia-talon Strauss-konsertin keskeiset henkilöt ovat tuottaja Patrick Lagus ja kapellimestari Atso Almila. Ensimmäinen vuodenvaihteen Strauss-konsertti järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 1. tammikuuta 2001.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?