Viihde

Tiedätkö, mistä Motörhead sai nimensä ja öönsä?

Julkaistu:

MOTÖRHEAD
Lemmy Kilmister perusti Motörheadin saatuaan potkut Hawkwindistä vuonna 1975.
Lemmy Kilmister ajatteli ensin nimetä yhtyeen Bastardiksi (vapaasti suomennettuna äpärä, k*sipää), koska nimi hänen mukaansa kiteytti hänen senhetkisen olotilansa.

– Mutta silloisen managerimme Doug Smithin (hän oli ollut Hawkwindin manageri – tunsin hänet sitä kautta) mielestä se ei ollut hyvä idea. ”Ei ole kovin todennäköistä, että pääsemme Top of the Popsiin Bastardin kaltaisen nimen kanssa”, hän huomautti. Tuumin, että hän oli luultavasti oikeassa, joten päätin nimetä bändin Motörheadiksi. Siinä oli järkeä: olin tehnyt Hawkwindille ”Motorhead”-nimisen biisin, ja sana tarkoitti myös jenkkislangilla spiidifriikkiä, joten kaikki täsmäsi. Se oli myös yksiosainen; uskon yksisanaisiin bändinnimiin – ne on helppo muistaa, Lemmy Kilmister kertoi Lemmy-elämäkerrassaan (Like 2003).Nimeen hän nappasi umlautin o:n päälle takavuosien hard rock -suosikin Blue Öyster Cultin innoittamana. Muun muassa tummasävyisistä hiteistään Don’t Fear the Reaper, Joan Crawford ja Burning for You tunnetun bändin keulakuva Eric Bloom kertoi The Arty Semite -sivustolle vuonna 2013 bändin ottaneen umlautin nimeensä, koska se kuulostaa hauskalta.

– Umlaut oli lähinnä kieli poskessa -huumoria ja sai bändin nimen näyttämään coolilta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

BÖCin alkuperäinen manageri Sandy Pearlman seltti Rolling Stonelle puhuneensa bändistä kirjailija Richard Meltzerin kanssa newyorkilaisen ravintolan edessä vuonna 1971. Ravintolassa tarjoiltiin Blue Point -ostereita.

– Miksemme kutsuisi yhtyettä Blue Oyster Cultiksi, Pearlman heitti.

– Ja laitetaan umlaut o:n päälle! Meltzer innostui.

Hawkwindin aikoina Lemmy oli kiertänyt lämppärinä BÖCin kanssa. Hän otti BÖC:n innoittamana umlautin oman yhtyeensä nimeen.

– Mielestäni se näytti ilkeältä. Sehän on se juttu.

– Nappasin idean Blue Öyster Cultilta ja sitten Mötley Crüe nappasi sen meiltä ja niin edelleen, Kilmister kertoi vuonna 2011.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt