Danny sivaltaa rap-musiikkia – ”Oma sukupolveni antaa arvoa hyvälle melodialle”

Yksi kaikkien aikojen kotimaisista artisteista ei paljon perusta räpistä.

Danny ei pahemmin diggaa rap-musiikista.

29.12.2015 19:30

Ilkka Lipsanen eli Danny julkaisee helmikuussa uuden albumin 13 vuoden tauon jälkeen. Legendaarisen iskelmälaulajan mukaan luvassa on tuttua ja taattua Iso-D -laatua.

– Lupaan tehdä uudelle levylleni melodisempaa musiikkia, kuin mitä nämä tämän päivän puhujalaulajat tekevät. Eli siis nämä räppärit, Danny hymähtää IS:lle.

– Haluan tehdä paljon melodista ja hyvää materiaalia sekä omalle että itseäni vähän nuoremmalle sukupolvelle.

Jo 1960-luvulla suursuosioon noussut Danny oli ensimmäisiä kotimaisia artisteja, joka toi show-kulttuurin live-esiintymisiin.

Viisi vuosikymmentä Suomen iskelmätaivaan tähtenä tuikkinut Danny, 73, myöntääkin, ettei pahemmin välitä rap-musiikista.

– En juurikaan kuuntele sitä. Tiedän, missä mennään, mutta pidän enemmän melodisesta musiikista.

– Jokaisella sukupolvella on oma sisältönsä musiikissa. Oma sukupolveni antaa arvoa hyvälle melodialle, tekstille ja sovituksille. Nykysukupolvi taas tuntuu antavan arvoa nuorison aiheita sivuaville teksteille.

Danny luottaa musiikissaan hyvään melodiaan.

Dannyn mukaan nykypäivän musiikki ylipäänsä on mennyt paitsi sisällöllisesti, myös visuaalisesti entistä härskimpään suuntaan.

– Tärkein asia laulussa on yleensä ihmissuhdeasiat ja rakkaus. Nyt sitä on viety enemmän eroottisen viihteen suuntaan, koska ihmisten seksuaalinen käyttäytyminen on merkittävästi vapautunut. Nykyään hyväksytään erilaiset seksuaaliset suuntautumiset ja ihmisille suodaan enemmän vapauksia.

– Esimerkiksi homokulttuuri on ollut olemassa aina, mutta siihen on suhtauduttu hyvin tuomitsevasti. Nykyään tällainen suvaitsevaisuus tuntuu olevan vallalla.

Danny vei musiikkiviihteen myös televisioon. Vuoden 1978 Armi ja Danny laser-ajassa oli ensimmäinen suomalainen televisio-ohjelma, jossa käytettiin laseria.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?