Muistatko nämä roolit? Edesmennyt Emmerdale-tähti vietteli Pokka pitää –sarjassa ja seksikomediassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Muistatko nämä roolit? Edesmennyt Emmerdale-tähti vietteli Pokka pitää –sarjassa ja seksikomediassa

Näyttelijä Shirley Stelfox muistetaan parhaiten hattupäisenä Edna Birchinä, mutta varhaisemmalla urallaan hänellä oli toisenlaisiakin rooleja.

Shirley Stelfox on nähty myös seksibisnestä käsittelevässä brittikomediassa.­

9.12.2015 7:41

Emmerdale-sarjan ystävät ovat tällä viikolla surreet näyttelijä Shirley Stelfoxia, joka menehtyi maanantaina syöpään. Hän oli kuollessaan 74-vuotias.

Stelfox näytteli 15 vuoden ajan kiukkuista ja suorasanaista Edna Birchia, joka näkyi sarjassa vain harvoin ilman hattua.

Stelfox muistetaan parhaiten Edna Birchin roolista.­

Harvempi muistaa, että Stelfox esiintyi aikoinaan myös suositussa Pokka pitää –sarjassa. Hän esitti ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella Hyacinth Bucketin miestennielijäsiskoa Rosea. Myöhemmin hahmon näyttelijäksi vaihtui Mary Millar.

Muun muassa ohjaaja Craig Miller otti Facebook-sivullaan osaa Stelfoxin kuolemaan ja julkaisi samalla kuvan hänestä Pokka pitää –Rosena.

In Keeping Up AppearancesJulkaissut Craig Wilde 8. joulukuuta 2015

Vuonna 1987 Stelfoxilla oli merkittävä rooli Personal Services –nimisessä brittikomediassa. Monty Python –kasvo Terry Jonesin ohjaamassa elokuvassa yksinhuoltajaäiti hankkii lisätuloja seksibisneksen avulla ja saa lopulta mainetta alallaan. Stelfox esittää elokuvassa päähenkilön ystävää Shirleytä.

Stelfox on näytellyt myös useissa muissa elokuvissa ja tv-sarjoissa. Hän on piipahtanut muun muassa EastEnders- ja Coronation Street –sarjoissa. George Orwellin kirjaan perustuvassa 1984-filmatisoinnissa hänellä oli pikkurooli prostituoituna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?