Kim Kardashianilla vaaratilanne poikansa synnytyksessä – ”Kivuliain kokemus ikinä”

Tosi-tv-tähden ja Kanye Westin Saint-poika syntyi lauantaina. Synnytys ei kuitenkaan sujunut ongelmitta.

8.12.2015 12:37

Tosi-tv-tähti Kim Kardashian ja rap-artisti Kanye West paljastivat eilen nimenneensä lauantaina syntyneen poikavauvansa Saintiksi, suomeksi nimi tarkoittaa pyhimystä. Verkkosivusto TMZ:n mukaan pienokaisen synnytys oli toisen kerran synnyttäneelle Kardashianille erittäin kivulias kokemus, sivuston mukaan Kardashian on kuvaillut synnytyksen olleen ”kivuliain kokemus ikinä.”

Sivuston mukaan synnytys kesti todella pitkään istukan kiinnittymishäiriön vuoksi, häiriö tunnetaan myös Suomessa nimellä placenta accreta. Lehden mukaan Kardashianin istukka oli kiinnittynyt liian syvälle kohdun seinämään. Tästä johtuen synnytys oli entistä vaikeampi, koska synnytyslääkärit joutuivat kahden tunnin ajan irrottamaan istukkaa. Tilanteesta huolimatta Kim synnytti kuopuksensa alateitse. Yleensä nainen synnyttää istukan synnytyksessä lapsen jälkeen, Kardashianin istukka ei irronnut synnytyksessä lainkaan.

Kim kärsi samasta vaikeudesta synnyttäessään esikoisensa Northin heinäkuussa 2013.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Kim avautui synnytyspeloistaan blogikirjoituksessaan viime kuussa. Hän kertoi pelkäävänsä istukkaongelmia myös toisen lapsensa synnytyksessä.

– Ei ole juuri mitään, mitä voin tehdä ennaltaehkäistäkseni tätä, siispä ahdistukseni kasvaa synnytyksen lähestyessä, Kim kirjoitti blogiinsa.

Tosi-tv-tähti jutteli aiheesta C Magazine -lehden haastattelussa viime syyskuussa.

– Lääkärit luulevat, että kärsin jälleen istukkaongelmista. Jos istukkani kasvaa syvemmälle kuin viimeksi, ovat lääkärit valmistautuneita poistamaan koko kohtuni. Se pelottaa minua, Kim myönsi.

Kolmas lapsi haaveissa?

35-vuotias Kim on kertonut varsin avoimesti hankalasta toisesta raskaudestaan. Vain muutamia päiviä ennen synnytystään hän kirjoitti blogissaan, kuinka hän joutui viime viikonloppuna käymään sairaalassa, jossa koska vauva ei ollut vieläkään kääntynyt kohdussa oikeaan asentoon eli pää alaspäin.

– He laittoivat minut tippaan ja antoivat kohtua rentouttavaa lääkettä ja sitten kolme lääkäriä yritti yhdessä kääntää vauvan, Kim kirjoitti US Magazinen mukaan.

Vaikka toinen lapsi olikin hartaasti toivottu, Kim ei ole varsinaisesti nauttinut raskaudesta, vaan tuntenut itsensä lähinnä kömpelöksi ja lihavaksi. Hän ei myöskään ole halunnut sovittautua odottavien äitien muottiin, vaan on pukeutunut läpi raskautensa varsin näyttävästi ja provosoivasti ja pysynyt aktiivisena seuraelämässään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Silti nyt näyttäisi siltä, että pariskunta haaveilee edelleen perheenlisäyksestä.

US Magazinen mukaan Keeping up with Kardashians -sarjan seuraavassa jaksossa Kim nimittäin vihjaa jo kolmannesta lapsesta.

Jaksossa Kim ensin valittaa äidilleen Kris Jennerille, kuinka on lihonut jo reilut 11 kiloa raskautensa ensimmäisellä puoliskolla. Kun Jenner muistuttaa tytärtään, kuinka tämä oli elämänsä parhaassa kunnossa synnytettyään North-tyttärensä, Kim vastaa:

– Voi en minä ole huolissani ajasta raskauden jälkeen. Minä vain ajattelen numero kolmosta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?