Tapakouluttaja ihmettelee Li Anderssonin päätöstä jättää väliin Linnan juhlat: ”Ne eivät ole kenenkään kotihipat”

Julkaistu:

Linnan juhlat
Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson aikoo jättää tämän vuoden Linnan juhlat väliin.
Vasemmistoliiton kansanedustaja Li Andersson sanoo Ilta-Sanomille, että hän aikoo olla itsenäisyyspäivänä Turussa perheen ja ystävien kanssa.

28-vuotias Andersson ei halua kommentoida IS:lle tarkemmin juhlista jättäytymistään. Hän sanoo kertoneensa perustelut MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa.

Andersson perusteli ohjelmassa poisjääntiä sillä, että juhlat keskittyvät ulkonäöllisiin asioihin ja juhlapukuihin.

– Sinänsä siihen ei liity sen kummempaa dramatiikkaa, eikä se ole kannanotto kenenkään muun menemisten suhteen, tai itse juhlien. En kokenut, että paikkani on niissä juhlissa tänä vuonna, hän perusteli torstaina Huomenta Suomessa.

Anderssonista tuntuu, ettei valokeilassa oleminen ole hänen oma paikkansa.


Kansanedustajan käytöstä ihmettelee tapakouluttaja Kaarina Suonperä. Hän sanoo IS:lle, ettei ole aiemmin kuullut kenenkään kieltäytyvän Linnan kutsusta henkilökohtaisista syistä.

– Olen sanonut, ettei kutsusta saakaan kieltäytyä. Se on niitä kutsuja, joista ei sanota, että en tule, koska ei ole permanenttia eikä mekkoa.

Suonperä muistuttaa, että Linnan juhlia suurempaa juhlaa ei ole Suomessa. Linnan juhla on itsenäisen Suomen valtion juhla, jonne presidenttipari kutsuu. Kutsu on suuri kunnian osoitus.

– Linnanjuhlat eivät ole kenenkään kotihipat, vaan ne ovat Suomen itsenäisyyden juhlat.

Kutsusta kieltäytymisen Suonperä kokee epäkohteliaana tekona isäntäparia ja suomalaisia kohtaan. Kansanedustajien olisi Suonperän mielestä syytä muistaa, että he ovat kansaa edustamassa eivätkä omaa itseään.

– On hyvä muistaa, ettei elämä ole aina sellaista kuin minä itse haluan. Elämä on yhteispeliä kaikella lailla. Kohteliaisuussäännötkin ovat olemassa.


Anderssonin käyttäytymisestä paistaa Suonperän mielestä ”minun mielipiteeni on tärkeämpi kuin jonkun muun” -ajattelua.

– Jos tulee kutsu, johon liittyy minkälaisia tahansa henkilökohtaisia tunteita, kannattaa muistaa, että niin kauan kuin meillä on yhtään sotaveteraania tai yhtään lottaa, on jopa heidän kannaltaan surullista, että joku kokee juhlat pelkästään pukujuhlina.

Suonperä toivoo, että olisi yksi ilta, jolloin ei tulisi pahoja sanoja tai vahvoja omiin henkilökohtaisiin mielipiteisiin liittyviä asioita.

– Jos kokee Linnan juhlat pukujuhliksi, voi laittaa ylleen mitä katsoo asialliseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt