”Maailman masentavin” joulumainos villitsee sosiaalisessa mediassa – tästä on ilo kaukana! - Viihde - Ilta-Sanomat

”Maailman masentavin” joulumainos villitsee sosiaalisessa mediassa – tästä on ilo kaukana!

Saksalaisen markettiketjun joulumainos yllättää ankeudellaan.

Edekan joulumainos herättää hilpeyttä maailmalla.­

2.12.2015 10:55

Saksalainen joulumainos lähti leviämään sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin, sillä mainos on kaikkea muuta kuin jouluisen hilpeä.

Esimerkiksi suosittu Buzzfeed-sivusto on esitellyt mainoksen sivuillaan, jossa se on saanut lukijoilta ristiriitaisen vastaanoton. Mainos on kerännyt kiitosta realistisuudestaan, sillä se kuvailee vanhusten yksinäisyyttä, mutta kaikki eivät ole olleet mielissään mainoksen vakavasta tunnelmasta.

Mainosta onkin kutsuttu somessa maailman masentavimmaksi joulumainokseksi.

Mainoksessa vanha mies saa perheeltään puhelun, etteivät he pääse viettämään miehen luo yhteistä joulua. Sama toistuu useampana vuotena peräkkäin, ja mies katsoo haikeana ikkunasta muiden joulunviettoa.

Jos video ei näy selaimellasi, niin katso se tästä.

Miehen perhe saa mainoksessa yllättävän kirjeen, jossa kerrotaan hänen menehtyneen. Perhe itkee vuolaasti menetystään ja kokoontuu hautajaisiin jättämään miehelle jäähyväiset.

Perhe saapuu miehen kotiin, jossa paljastuukin jymy-yllätys: mies on lavastanut kuolemansa!

– Kuinka muutoin olisin saanut teidät kaikki saman pöydän ääreen, vanhus sanoo mainoksessa.

Joulun he viettävätkin huijauksen ansiosta viimein yhdessä.

Sosiaalisessa mediassa monet kirjoittavat, että mainos on saanut heidät miettimään omia läheisiään ja yhteistä ajanviettoa.

– Join teetä ja katsoin mainoksen. Nyt nieleskelen omia kyyneliäni, eräs mainoksesta liikuttunut nainen kirjoittaa Twitterissä.

https://t.co/T3YOTzdhsm This @EDEKA_D Christmas ad...Started watching it while drinking tea, now I'm drinking my own tears. 😢😭— Toma (@TomaSukyte) 1. joulukuuta 2015

Osa videota Twitterissä kommentoineista ihmisistä näkee mainoksen selkeänä kannanottona vanhusten yksinäisyyteen.

– Mainos toi minulle mieleen hoivakodit. Vastaavanlainen yksinäisyys on arkipäivää monille vanhuksille, Twitterissä kirjoitetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?