Entinen liikennepoliisi väittää olevansa Jeesus Siperiassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Illalla tv:ssä: Entinen liikennepoliisi väittää olevansa Jeesus Siperiassa

Venäläinen Sergei Torop on nyt nimeltään Vissarion Kristus. Hän on perustanut yhteisön taigalle.

Vissarion Kristus saarnaa kasvissyönnin puolesta ja kertoo sivilisaation tuhon olevan lähellä.­

30.11.2015 6:01

Dokumenttiprojekti: Siperian Jeesus, maanantaina 30.11. TV1 klo 21.30

Venäläinen Sergei Torop on entinen liikennepoliisi, joka uskoo olevansa uudesti syntynyt messias. Hän kutsuu nykyään itseään Vissarion Kristukseksi ja asuu Siperian taigalla. Hänen perustamastaan lahkosta kertoo Jaak Kilmin sekä Arbo Tammiksaarin ohjaama, erittäin kiinnostava Dokumenttiprojekti: Siperian Jeesus.

Vissarionin oma tarina on mielenkiintoinen. Hänen astumisensa kansan eteen on myös vaikuttavasti kuvattu.

Vangitseva dokumentti keskittyy kuitenkin siihen, millaista on elää lahkossa mukana. Keskiössä ovat pitkälti lapset, kouluikäinen Danial-poika ja hänen sisaruksensa, jotka ovat kotoisin Pietarista.

Lapset oleilevat paljon ulkona leikkien ja töitä tehden.­

Siperian kesäiset kuvat ovat täynnä luonnon läheisyyttä ja hyttysten ininää, talviset taas korkeita hankia. Paljon näytetään perhettä ja rauhallista, jumalaa ylistävää elämäntapaa. Kasvissyönti kuuluu kultin oppeihin, eikä huumeita käytetä. Lapset oleilevat ulkona leikkien ja kotitöitä tehden.

Ristiriitaa syntyy, kun esitellään Danialin isä Magomed. Hän jäi Pietariin ja kirjoittaa nyt viranomaisille vetoomuksia saadakseen lapset pois Siperiasta. Äiti Sveta puolestaan on onnellisesti uusissa naimisissa lahkoon kuuluvan Diman kanssa. Uusi vauva on syntynyt.

Vissarion on saanut kymmenet tuhannet ihmiset seuraamaan itseään. Dokumentti pistää miettimään, onko muualta tuotujen lasten tulevaisuus todellakin taigalla, vai vievätkö maalliset houkutukset heidät takaisin kaupunkiin. Viitteitä siihenkin on.

Siperian taigalla asuvat Vissarioniitit uskovat, että Vissarion on uudestisyntynyt Jeesus.­

Katso kaikki ohjelmat Iltapulusta!

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?