Heikki Hietamies: ”Vaimo sanoo, että olen laiska mies” - Viihde - Ilta-Sanomat

Heikki Hietamies: ”Vaimo sanoo, että olen laiska mies”

Vuosikymmenten viihdeuran tehnyt Heikki Hietamies nauttii nyt ansaitusti eläkepäivistä.

Heikki Hietamies lukee paljon ja hän on myös itse kirjoittanut 22 kirjaa.

29.11.2015 8:09

Kuka? Heikki Hietamies.

Mistä tuttu? Legendaarisen Lauantaitanssit-viihdeohjelman juontaja vuosina 1976–1985. Ohjelmaa seurasi viikoittain yli miljoona ja parhaimmillaan jopa yli 1,5 miljoonaa katsojaa. Tangomarkkinoita Hietamies juonsi vuosina 1985–1999. Hietamies toimi myös Mainostelevision viihdepäällikkönä 1970-luvulla.

Hietamies on kirjoittanut 22 kirjaa ja työskennellyt toimittajana Ylessä, sekä lehdissä Katso ja Apu.

Nykyään: ”Vaimo sanoo, että olen laiska mies, enkä kiellä sitä. Olen jo 82-vuotias ja eläkkeellä. Lueskelen kirjoja ja lehden luen joka päivä tarkkaan. Aikoinaan kiersin jopa 200 juontokeikalla vuodessa ympäri Suomen. Niitä aktiivisia aikoja ei enää ole.”

Paras muistoni tv-ajoilta: ”Niitä on monta. Tangomarkkinat oli mukavaa hommaa. Siellä tapasi aina kaikenlaisia ihmisiä. Arja Korisevan kanssa oli hauska juontaa. Oli myös kiva katsoa, kun ihmiset olivat niin suunnattoman onnellisia, kun heidät valittiin kuninkaallisiksi.”

En kaipaa tv-ajoilta: ”Ei ole mitään sellaista, jota en kaipaisi. Ei tule mitään negatiivista mieleen”.

Minut saisi houkuteltua ruutuun:” Ei minua saisi houkuteltua. Ihmiset sanoisivat, että mitä tuo vanha ukko tuolla tekee. Kaksi asiaa on hyvä tietää: se milloin on hyvä hetki aloittaa, mutta vielä tärkeämpää on ymmärtää, milloin pitää lopettaa”

Katson televisiosta: ”Uutiset ilman muuta. Tällä hetkellä katsomme myös Siltaa (kuvassa), voi nenä että se on hyvä ja järkky! Ja Putousta. Ei sellaisia viihdeohjelmia varmaan olisi edes osattu silloin aikoinaan tehdä. Luontodokumentteja ja vanhoja elokuvia katsomme vaimon kanssa myös.”

 

Ruudusta kadonneet -juttusarja ilmestyy viikonloppuisin.

Heikki Hietamies juonsi legendaarisia Lauantaitansseja vuosina 1976–1985.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?