Laulaja Vieno Kekkonen, 81: ”Saan olla kiitollinen, että minulla laulu tulee edelleen helposti” - Viihde - Ilta-Sanomat

Laulaja Vieno Kekkonen, 81: ”Saan olla kiitollinen, että minulla laulu tulee edelleen helposti”

Vieno Kekkonen keikkailee ahkerasti vielä 81-vuotiaanakin.

24.11.2015 14:59

Supernainen. Silläkin nimellä laulaja Vieno Kekkosesta on puhuttu, onhan hän mukana myös konserttisaleja kiertävässä Supernaiset-triossa. 81-vuotias eläkeläinen tekee töitä edelleen kovalla tahdilla. Tänään tiistaina hän esiintyy säveltäjä ja jazz-muusikko Erik Lindströmin uran juhlakonsertissa.

Elokuussa kuollut Lindström muistetaan muun muassa sävellyksistään Ranskalaiset korot, Muistatko Monrepos’n ja Miss Suomi -kisojen tunnusmusiikkina tunnetusta Armista. Keväällä vuorossa on jälleen Supernaiset-kiertue.

– Noh, olenhan minä ollut eläkkeellä ties kuinka kauan, mutta nyt on kyllä sattunut töitä todella paljon. Ekin konsertti oli sellainen, mihin halusin tietenkin lähteä mukaan.

Erik Lindströmin laajaa tuotantoa esittelevä konsertti on Kekkoselle erityisen tärkeä, sillä hän tunsi säveltäjäkonkarin useiden vuosikymmenten takaa.

Helsingin Savoy-teatterissa tiistaina järjestettävässä konsertissa esiintyvät Kekkosen lisäksi myös Fredi, Jussi Raittinen ja Sonja Lumme.

– Vuonna 1955 minä kävin ensimmäisissä koelauluissani Savoyn lavalla. Niihin aikoihin tapasin myös Ekin ensimmäistä kertaa, ja sen jälkeen monta kertaa erilaisissa tilanteissa. Hän oli aina hyvin sydämellinen ihminen. Hän teki töitä täydellä sydämellä ihan viimeiseen asti, Vieno Kekkonen muistelee.

– Meitä tämän ikäpolven levymuusikoita ei enää kovin paljoa ole jäljellä. Se oli sellaista pioneerihommaa silloin. Televisio tuli 1957, ja ammattimuusikoita oli silloin paljon mukana ohjelmissa. Niiltä ajoilta minulla on paljon muistoja Ekistä.

Vieno Kekkonen aikoo viettää joulua miehensä kanssa parin lomakodissa Ruotsin Pajalassa. Iloa arkeen tuovat myös omat lapset sekä neljä lapsenlasta, jotka ovat tiiviisti mukana isovanhempian arjessa.­

81-vuotias Kekkonen on ikäisekseen upeassa kunnossa. Ahkera keikkailukin on laulajattaren mukaan mahdollista, koska hän pyrkii pitämään itsestään hyvää huolta muun muassa kuntoilemalla ja syömällä terveellisesti.

– Monestihan naisilla iän myötä ääni madaltuu. Saan olla kiitollinen, että minulla laulu tulee edelleen helposti. Se ei ole itsestäänselvyys.

Musiikin lisäksi Kekkonen saa virtaa kuntoilusta. Aina kun aika antaa myöden, hän lähtee tuttuun kuntokeskukseen ohjattuun jumppaan.

– Olen käynyt samassa paikassa vuosikaudet. Jokin aika sitten olin vain käymässä siellä ja heti tutut kasvot tulivat tervehtimään ja sanomaan, että minua onkin jo kaivattu siellä.

Vieno Kekkonen aikoo viettää joulua miehensä kanssa parin lomakodissa Ruotsin Pajalassa. Iloa arkeen tuovat myös omat lapset sekä neljä lapsenlasta, jotka ovat tiiviisti mukana isovanhempian arjessa.­

Kekkosen suosikkijumppia ovat muun muassa pace-kiertoharjoittelu sekä niska-selkä -jumpat.

– Nuoriahan siellä käy paljon. Usein olen vanhin koko tunnilla.

Keikkailu ja muut menot saattavat tehdä pitkiäkin taukoja jumpissa käyntiin, silloin jumppaliikkeitä on tehtävä kotona.

– Teen jumppaa myös kotona. Siivotessakin tulee liikuttua. En minä joka päivä siivoa koko taloa, mutta joka päivä voi siivota yhden huoneen.

Puuhailua riittää niin kotona Helsingissä kuin perheen lomakodissa Pohjois-Ruotsin Pajalassa, jossa vietetään tänä vuonna myös joulua.

Vieno Kekkonen uskookin, että syy hyvään vireeseen löytyy aktiivisesta elämäntavasta.

– Minulla ei ole mitään lääkitystä, ei mitään kremppoja. Se ei ole mikään itsestäänselvyys, eli täytyy sanoa, että saan olla todella kiitollinen ja koputtaa puuta.

Ranskalaiset korot – Erik Lindströmin sävelmiä -konsertti Savoy-teatterissa 24. marraskuuta klo19:00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?