Kauniit ja rohkeat jo 7 000 kertaa – katso uskomaton kuva 1980-luvulta! - Viihde - Ilta-Sanomat

Kauniit ja rohkeat jo 7000 kertaa – katso uskomaton kuva 1980-luvulta!

Tältä Kaunareiden näyttelijäjoukko näyttää nykyään.

Julkaistu: 23.11.2015 6:01

Tänään televisiosta tulee suositun saippuasarjan juhlajakso. Kaunareita on tahkottu jo uskomattomat seitsemäntuhatta jaksoa. Matkan varrella on rakastuttu ja erottu toiset 7 000 kertaa. Vähintään!

Kauniit ja rohkeat 7 000. juhlajakso maanantaina 23.11. MTV3 klo 17.25

Tämän päivän jakso Kauniita ja rohkeita on tuhatjuhlajakso. 7 000. episodin kunniaksi juhlitaan pyöreitä koko Kaunari-katraan kera: jaksossa kurkataan kulisseihin ja vanhoihin valokuva-albumeihin aina kaukaiselle 1980-luvulle saakka. Näyttelijät ja muut tekijät myös kertovat henkilökohtaisia muistojaan.

Suomessa ensimmäinen Kauniit ja rohkeat -jakso esitettiin 20. tammikuuta vuonna 1992. William J. Bellin ja Lee Phillip Bellin luoman sarjan amerikkalainen ensiesitys oli jo vuonna 1987. Vanhat kuvat ensijaksoista ovat taattua kasaria – mitkä tukat! Mitkä asut! Mikä Eric!

Glamour ja isot kampaukset olivat tärkeitä saippuasarjan alkaessa Yhdysvalloissa 1987.

Eric Forrester eli John McCook oli silloin isäntä ja on sitä yhä edelleen. McCookin johdolla muistelujaksossa kerrataan muun muassa Brooken ja Ericin rakkaustarinan alkuajat.

McCook muistelee hekotellen huimia hetkiä, joita vietettiin pussaillen kuumailmapallossa – etenkin, kun pallo karkasi omille teilleen! Brooken näyttelijä Katherine Kelly Lang on yhä vaikuttunut samasta tilanteesta ja koko Palm Springsillä kuvatusta romantiikkaosiosta. Laukkauskohtauksessa McCookilla oli suuria vaikeuksia pysyä hevosen selässä, kun taas Lang oli kokenut ratsastaja.

– Huvittavinta oli, että vaikka John oli putoamaisillaan, hän teki kaikkensa näyttääkseen komealta ja vahvalta, Lang nauraa.

Kokeellisuutta ja kuumottavia koekuvauksia

Vastaava tuottaja Bradley Bell kertaa sarjan suunnitteluaikoja ja alkuideaa muotiperhesaippuasta. Kaiken aikaa haluttiin, että perhe on keskinäisestä kiukuttelustaan huolimatta vahva, ja siksi Stephanien (Susan Flannery) ja Ericin hahmot kaiken värikkään tapahtumakirjon yläpuolella ovat voimallisesti matri- ja patriarkaaliset.

Ronn Moss palkattiin Ridgeksi komean ulkomuotonsa vuoksi, ja Lang vakuutti koekuvauksissa – joita hän itse muistelee nuoren tyttösen tulikokeena. Lang haki viiden muun neidon rinnalla ensin Ridgen rakastetun Carolinen rooliin, mutta Brooken rooli nähtiin osuvampana hänen persoonalleen ja ulkomuodolleen.

Sarjan neljä alkuperäisnäyttelijää yhteiskuvassa: John McCook (vas.), Susan Flannery, Katherine Kelly Lang ja Ronn Moss.

Sarjan tekijät pohtivat, että Kauniit ja rohkeat oli alkuaikoinaan varsin kokeellista tv-show'ta. Testattiin uusia tekniikoita, kuvakulmia ja rytmiä. Haluttiin luoda tyrmäävän tyylikäs suosikkisarja.

Kaikki muistanevat Kauniiden ja rohkeiden alkuvuosien ja myöhempienkin aikojen pitkät, tunteelliset ja teatraaliset lähikuvat. Tyylikkyyttä?

Nykykulisseissa kuhisee

Erikoisjaksossa ei vatvota vain menneitä, vaan käydään myös katsomassa sellaisten uuden polven tähtien kuin Liamin (Scott Clifton), Hopen (Kim Matula), Steffyn (Jacqueline MacInnes Wood) ja Wyattin (Darin Brooks) normityöpäivän viettoa. Uuden teknologian aikana yksi merkittävistä mainostuskanavista ovat livechatit, joita Clifton ja Matula ovat juuri vetämässä.

Hopea näyttelee Kim Matula.

Kuvausstudio Studio 31 on valtava oma maailmansa, jonne on rakennettu Brookela, Ridgelä, Forresterin residenssi ja muita keskeisiä tapahtumapaikkoja. Harjoittelun ja meikin aikataulut on laadittu kullekin erikseen, ja kuvausaikatauluista pidetään huolta kovaäänisillä.

Työryhmä hehkuttaa faneja. On selvää, että ilman katsojia ei tuoteta tuhansia jaksoja. Kauniiden ja rohkeiden poppoo kiertää esiintymässä ympäri maailmaa. Italia oli kaikkien aikojen ensimmäinen matkakohde, ja Johannesburgin visiittiä muistellaan häkeltyneinä. Tuhannet ja taas fanit huusivat äänensä käheiksi.

Sarja on aina halunnut pitää huolta onnistuneesta dubbauksesta. Kaunareita dubataan esimerkiksi espanjaksi, italiaksi, saksaksi ja ranskaksi. Rickin näyttelijä Jacob Young kehuu vuolaasti oman roolinsa ranskalaista ääninäyttelijää.

– Hän kuulostaa niin paljon paremmalta kuin minä!

Tämän vuoden yhteiskuvassa yleisilme on rento ja perhetunnelma on näkyvissä.

Lemmenkohtaukset jännittävät

Katie Logan Spenceriä näyttelevä Heather Tom ei pidä rakkauskohtausten esittämistä niinkään haastavana.

– Ai, että täytyy pyöriä noiden komeiden miesten kanssa – no, ei paha homma, hän ilakoi.

Liamin näyttelijä Scott Clifton taas toteaa, että seksikohtaukset ovat mahdollisimman epäromanttisia ja nahkean epämiellyttäviä, ja myös Ronn Mossin korvannut Thorsten Kaye pitää petikuvauksia varsin vaikeina.

– Kun kaikki katsovat!

Bill Spenceriä esittävä Don Diamont ei käsikirjoitusta lukiessaan uskonut, että sadomaso-henkinen erotiikkakohtaus Quinnin (Rena Sofer) kanssa todella tehtäisiin. Mutta tehtiinhän se.

Toinen fyysisiä valmiuksia haastava puoli ovat sarjan monet hurjat kohtaukset, joihin liittyy putoamista, kaatumista, syöksymistä, vajoamista... Ja niitä on paljon!

Steffy Forrester (Jacqueline MacInnes Wood).

Jacqueline MacInnes Woodia huvittaa vieläkin Steffyn putoaminen jyrkältä kalliolta. Hän seurasi ihaillen rohkeaa stunt-hyppääjää – joka paljastuikin mieheksi. Nykyään stunttien sijasta käytetään digitaalisia ympäristöjä. Jaksossa selviää muun muassa, kuinka Ridgen helikopteriputoaminen kuvattiin.

Ikuinen Sally Spectra

Kauniiden ja rohkeiden kenties värikkäimmällä hahmolla Sally Spectralla (Darlene Conley) oli tapana joutua jorpakkoon kerran jos toisenkin, yleensä rakkaan vihollisensa Stephanien ansiosta. Aina häntä ei kylpy houkuttanut, mutta kuvauspaikoilla fanien kannustus yllytti jättämään stuntit rannalle ja pulahtamaan itse!

Sean Kanan eli Deacon muistelee lämmöllä Darlene Conleya, joka menehtyi 2007.

– Eräänkin kerran hän kesken kuvausten ryhtyi pitämään käsikirjoituksesta poikkeavaa pitkää monologia. Yritin vain pysyä mukana kaikin voimin.

Sally Spectra elää ikuisesti muistoissamme.

Ja kaikkihan muistavat, että ylväs Sally Spectra elää sarjassa yhä – ja kenties vielä seuraavatkin 7 000 jaksoa!

Katso kaikki ohjelmatiedot Iltapulusta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?