Maisa Torppa ja Meiju Suvas suuntaavat Alanyaan: Luvassa rankkaa biletystä ja perhelomaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Maisa Torppa ja Meiju Suvas suuntaavat Alanyaan: Luvassa rankkaa biletystä ja perhelomaa

Maisa Torppa ja Meiju Suvas nähdään Alanyan sankarit -sarjassa.

Maisa Torppa ja Meiju Suvas nähdään Alanyan sankarit -sarjassa.

Julkaistu: 16.11.2015 6:01

Laulaja Meiju Suvas ja tosi-tv-julkkis Maisa Torppa ovat mukana Foxilla alkavassa Alanyan sankarit -uutuusohjelmassa. Lue tästä koko haastattelu!

Alanyan sankarit Foxilla maanantaisin klo 20.00

Kymmenosainen tosi-tv-ohjelma esittelee jälleen Turkin Alanyan turismia ja suomalaisturistien seikkailuja. Aikaisempi samantyylinen ohjelma oli Nelosen Matkaoppaat.

Alanyan sankarit -sarjan yhdeksi vakiokasvoksi on pestattu Tuulitunneli-ohjelman panelistinakin tuttu Maisa Torppa, joka hämmentää pakkaa turistien ja matkaoppaiden keskuudessa.

– Harrastan ohjelmassa kaikkea mahdollista ratsastuksesta rankkaan biletykseen, kolme viikkoa ohjelman kuvauksissa viettänyt Maisa kertoo IS:n studiolla.

”Harrastan ohjelmassa kaikkea mahdollista ratsastuksesta rankkaan biletykseen.”

Vieressä meikattavana istuva Meiju Suvas vierailee puolestaan muutamassa jaksossa, sillä hän oli Alanyassa työkeikalla ohjelmaa kuvattaessa.

– Käyn Alanyassa esiintymässä usein pääsiäis- ja syyslomilla. Reissaamme sinne aina koko perheen kesken, sillä olemme läheisiä Terhi Alanyan perheen kanssa, Meiju kertoo.

Kohdepäällikkö Terhi Alanya on tuttu Matkaoppaat-ohjelmasta ja on niin ikään mukana Alanyan sankarit -ohjelmassa. Terhi ja Meiju tutustuivat töiden puitteissa jo 1997, ja sittemmin myös heidän lapsistaan on tullut hyviä ystäviä.

Meiju Suvas kertoo, että perhe kulkee aina mukana hänen ulkomaankeikoillaan.

Meiju Suvas kertoo, että perhe kulkee aina mukana hänen ulkomaankeikoillaan.

Mies viihtyy läppärillä, Meiju ottaa aurinkoa

Meijun ainoa ehto ulkomaan työkeikoille on se, että lapset tulevat aina mukaan. Sama pätee myös lomamatkoihin.

– Olimme mieheni kanssa Prahassa, kun lapset olivat pieniä. Meidän piti olla reissussa kolme päivää, mutta tulimme jo kahden päivän jälkeen kotiin, koska molemmille tuli niin kova ikävä lapsia, Meiju kertoo.

Meijun mielestä parasta matkaseuraa onkin koko perhe, johon kuuluu aviomies John Berger ja nyt 12- ja 15-vuotiaat lapset.

– Me emme voi mieheni kanssa lomalla hyvin, jos lapset eivät ole mukana. Onneksi lapset haluavat aina lähteä mukaan, joten otan siitä kaiken irti niin kauan, kun he vielä haluavat matkustaa meidän kanssa.

Meijun yrittäjämies tosin on työmyyrä, joka viihtyy parhaiten tietokoneen ääressä sillä välin, kun Meiju käy vesijuoksemassa, ottamassa aurinkoa ja shoppailemassa. Yhteistä aikaa pariskunta viettää usein iltaisin.

– Hän on mestarikokki, ja meillä on niin reissussa kuin kotonakin melkein joka päivä kynttiläillallinen odottamassa, Meiju paljastaa.

Meiju kertoo olevansa kumppanina varsin leppoisaa matkaseuraa. Hän nauttii miehensä kanssa yksinkertaisista asioista, kuten hyvästä ruuasta, teatterista tai vain ulkoilusta – missä ikinä he ovatkaan.

– Tykkäämme molemmat ylipäätään matkustamisesta sekä uimisesta, sienestämisestä ja mökkeilystä.

Alanyassa vierailee Maisan lisäksi Niko Saarinen. Paikalla kohteessa tavataan Terhi Alanya, taksikuski Fatih, kunniakonsulin vaimo Pauliina, kiinteistönvälittäjä Henrik sekä opas Sara.

Alanyassa vierailee Maisan lisäksi Niko Saarinen. Paikalla kohteessa tavataan Terhi Alanya, taksikuski Fatih, kunniakonsulin vaimo Pauliina, kiinteistönvälittäjä Henrik sekä opas Sara.

Matkalaukku ei ehdi pölyyntyä varastossa

Maisa puolestaan reissasi kesällä tuoreen poikaystävänsä, jääkiekkoilija Jere Pullin kanssa Ateenassa.

– Parasta matkassa oli se, että meillä oli hauskaa isolla h:lla. Se oli piste i:n päälle. Silloin tiesin, että haluan olla tämän ihmisen kanssa, Maisa kertoo.

– Saatoimme kävellä yli 20 kilometriä päivässä ja vain ihmetellä ja höpötellä. Meillä oli niin kivaa yhdessä.

Maisalla on myös kolmevuotias poika, joka oli etenkin sylivauvana usein mukana Maisan ja tämän ex-miehen matkassa.

Viime viikolla Maisa puolestaan reissasi perhepiirissä Thaimaassa.

– En vie matkalaukkua enää lainkaan varastoon, ahkerasti ympäri maailmaa matkaava Maisa sanoo.

Useimmiten Maisan matkassa on ystäviä, jotka jännittävät jo etukäteen, mitä kaikkea saattaa taas tapahtua.

– Ystäväni tietävät jo, että minulle sattuu ja tapahtuu aina jotain. Kerran olen tullut ambulanssilennolla Riikasta, koska olin niin pahassa keuhkokuumeessa. Monesti ongelmat alkavat jo lentokentällä, kun lompakkoni on unohtunut kotiin, ja lentoliput on kirjoitettu väärin, Maisa naurahtaa.

– Mutta olen helppo matkakumppani; en valita mistään ja tyydyn muiden päätöksiin. Tosin olen onneton suunnistaja.

Maisa on myös tehnyt jo aiemmin erilaisia tv-projekteja ulkomailla; listalta löytyvät Viidakon tähtöset, Aurinkorannan tähtöset ja peliohjelman juontopesti Budapestissa.

Maisa on tuttu muun muassa Viidakon tähtöset -ohjelmasta.

Maisa on tuttu muun muassa Viidakon tähtöset -ohjelmasta.

– Budapest on mielestäni hienoin kaupunki maailmassa. Se on iltaisin kuin satumaailmasta. Niin kaunista, että silmiin sattuu, Maisa sanoo.

Sekä Maisa että Meiju pitävät Alanyaa miellyttävänä matkakohteena.

– Pidän Alanyasta, koska sinne pääsee nopeasti, siellä on hyvä ilmasto ja minulla on siellä paljon paikallisia suomalaisia vesijuoksukavereita, Meiju kehuu.

– Sikäläisillä keikoilla ihmiset osaavat myös käyttäytyä jopa paremmin kuin Suomessa – harvoin näkee mitään örvellystä. Se johtuu varmasti siitä, että keikat alkavat lomakohteissa jo alkuillasta, ihmiset syövät siinä samalla, ja lapsetkin ovat usein mukana, Meiju kertoo.

– Kävin Alanyassa teini-ikäisenä biletysmatkalla. Muistelin, että se on vähän nuhjuinen paikka, mutta siellä kaikki olikin ihan viimeisen päälle, Maisa lisää.

Alanyan sankarit -ohjelmassa tavataan myös turistioppaat Pauliina ja Sara sekä paikallinen, suomea puhuva taksikuski Fatih.

Ohjelman vierailevina sankareina nähdään myös Danny, Laura Voutilainen, Eini, Niko Saarinen, Jethro Rostedt, Tuurin tarjoushaukka-Jorma sekä viimevuotiset Miss Suomi -finalistit.

Katso kaikki tv-ohjelmatiedot Iltapulusta!

Kuvituskuva

Tuoreimmat osastosta