Nightwish liekitti jäähallia Espoossa – Floor Jansen hurmasi nahkakorsetissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Nightwish liekitti jäähallia Espoossa – Floor Jansen hurmasi nahkakorsetissa

Etelä-Amerikasta takaisin Eurooppaan suunnistanut yhtye piipahti ilahduttamassa kotiyleisöä Espoon perukoilla.

13.11.2015 23:15

Vastikään nimeään Metro Areenaksi vaihtanut halli ei aivan yleisöstä pursuillut, sillä yhtye on Suomessa esiintynyt tämän vuoden puolella harvinaisen usein. Onhan tämä Nightwishin kuudes Suomen-keikka, jos Baltic Princessin risteilykeikat lasketaan kotimaisiksi vedoiksi.

Lokakuun puolivälissä viimeksi Guadalajarassa Meksikossa esiintynyt yhtye kiipesi lauteille tauosta virkeinä. Keikan aloittanut Shudder Before the Beautiful tarjoiltiin yleisölle sen verran rivakan pommikimaran säestyksellä, että jähmeinkin rokkipoliisi takarivissä intoutui takomaan nyrkkiään ilmaan. Liekkejä leimahteli useasta eri tuutista niin ärhäkästi, että eturivin hevilettien puolesta hirvitti.

Tuomas Holopaisen musiikki on kaikessa suureudessaan tehty isoihin halleihin ja jättiyleisölle, niin että kappaleet toimivat hyvin jopa puitteiltaan karussa espoolaisjäähallissa.

Yhtye on viritetty huippuunsa, ja show on mietitty viimeistä piirtoa myöten. Jäähalli-mittaluokan keikoissa huolellinen suunnittelu tuo mahdollisuuden latoa lavalle vaikuttavia elementtejä, mutta samalla se myös sitoo. Yhtyeen settilista on pysynyt koko kiertueen alkuosan liki muuttumattomana, jolloin keikalle saapuva fani tietää mitä odottaa – ja harvemmin kokee yllätyksiä.

Nimittäin kiinnittäessään mikin varteen hollantilaisamatsoni Floor Jansenin yhtyeelle avautui mahdollisuus päästellä täysillä Tarja Turusen aikaisia kappaleita. Yleisön reaktiosta päätellen niitä voisi settilistaan hivuttaa reippaasti vielä lisää.

Tiukkaan nahkakorsettiin ja nahkahousuihin pukeutunut Jansen piti yleisöä suvereenisti hyppysissään. Kun Jansen käskee taputtamaan, yleisö taputtaa, kun hän käskee laulamaan, yleisö laulaa.

Yhtyeen reippaan vuoden mittainen maailmankiertue on nyt puolivälissä. Aiemmilla maailmankiertueilla on todistettu jäsenten väsymistä sekä tunnetuimpana episodina vuonna 2012 tapahtunut edellisen solistin Anette Olzonin eroaminen kesken kiertueen. Espoon jälkeen bändiä odottaa erittäin tiivistahtinen keikkarupeama Euroopassa ennen joulua ja keväällä edessä ovat Australia, Aasia sekä Pohjois-Amerikka.

Rennon hymyilevästi esiintynyt Nightwish välitti faneilleen koto-Suomessa vahvaa viestiä siitä, että syytä huoleen ei ole. Lavalla on yhtye jolla on keskenään hauskaa, ja joka myös saa yleisöstä energiaa eikä vai luovuta sitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?