Viihde

Hollywoodin ex-lapsitähti menehtyi pennittömänä – kamppaili pitkään huumeriippuvuuden kanssa

Julkaistu:

suru-uutinen
Traagisen elämän kokenut lapsitähti jätettiin yksin sen jälkeen, kun hänestä ei ollut muille enää rahallista hyötyä.
Yhdysvaltalainen lapsitähti Charles Herbert on kuollut 66-vuotiaana, Hollywood Reporter uutisoi. Lehden mukaan hän kuoli jo reilu viikko sitten, 31 lokakuuta, sydänkohtaukseen.

Lyhyeksi jääneen näyttelijänuransa aikana hän ehti tehdä noin 20 elokuvaa ja näytellä peräti 50 televisiosarjassa. Herbertin tähdittämiin elokuviin lukeutuvat Houseboat, jossa pääosassa nähtiin megatähdet Cary Grant ja Sophia Loren sekä Doris Dayn tähdittämä Please Don’t Eat Daisies.

Lisäksi Herbert näytteli 1958 ilmestyneessä Kärpänen-elokuvassa. Filmistä tehtiin 1980-luvulla tuoreempi versio.

Herbertin ura oli parhaimmillaan 1950-luvulla, jonka jälkeen elämä lähti syöksylaskuun. 4-vuotiaana näyttelemisen aloittanut Herbert jätti Hollywoodin 20-vuotiaana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1960-luvulle tultaessa hän ei enää tahtonut saada rooleja. Herbertin mukaan tuotantoyhtiö sekä omat vanhemmat olivat käyttäneet lapsitähteä hyväksi niin kauan kuin hänestä oli jotain hyötyä heille. Hän oli pitkään perheensä ainut elättäjä, mutta myöhemmin tähden kamppaillessa huumeriippuvuuden kanssa, läheiset ja Hollywood jättivät hänet.

Herbertin ura alkoi hyvin varhain, kun Hollywood-agentti huomasi pojan tämän matkustaessa bussissa äitinsä kanssa. Miehen mukaan häntä koulutettiin ensin kotikoulussa kunnes vanhemmat lähettivät hänet kunnalliseen oppilaitokseen. Hän tunsi itsensä epämukavaksi muiden oppilaiden seurassa. 21-vuotiaana hän ymmärsi, että vuosien työstä ei ollut jäänyt hänelle penniäkään säästöjä tai minkäänlaista ammattitaitoa.

Las Vegasissa asunut Herbert oli 39 vuotta koukussa huumeisiin, mutta lopetti päihteiden käytön reilu 10 vuotta sitten.

Hollywood Reporterin mukaan hän sai viimeisinä vuosinaan 500 dollarin eläkettä kuukaudessa, euroissa se tekee 460 euroa kuukaudessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt