Sisko ja sen veli -sarjan Tuija Ernamo muistelee: ”Silloin mentiin aika lujaa!” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sisko ja sen veli -sarjan Tuija Ernamo muistelee: ”Silloin mentiin aika lujaa!”

Tuija Ernamon aika tv-sarjoissa oli niin vauhdikasta, ettei hän muista sen ajan perhe-elämästä juuri mitään.

Tuija Ernamo (oik.) näytteli Kyllä isä osaa -sarjassa televisiossa Jarno Jokisen, Tom Lindholmin ja Maiju Jokisen kanssa. Hänen muistetuimpiin rooleihinsa kuului myös toinen pääosa Sisko ja sen veli -sarjassa.­

8.11.2015 7:30

Kuka? Tuija Brita Johanna Ernamo-Jokinen.

Mistä tuttu? Tv-sarjoista Sisko ja sen veli (1986), Mummo (1987–1989), Kyllä isä osaa (1994) ja Paavo ja Raili (2004–2006) sekä Pekko-elokuvista. Esiintyi myös Kummeli Alivuokralaisessa (2008) ja Kummeli V:ssä (2014). Tampereen teatterin näyttelijä vuosina 1978–2014.

Nykyään:

– Jäin eläkkeelle kesällä 2014, mutta olen näytellyt senkin jälkeen. Tällä hetkellä teemme Tampereella Komediateatterissa Kyllä isä osaa -sarjan teatteriversiota. Nykyään saan ihan itse valita, missä näyttelen ja kuinka paljon. Ei sitä kokonaan jättämään pysty.

 En muista tv-ajoilta perhe- elämästä tuskin mitään.

Paras muistoni tv-ajoilta:

– Sisko ja sen veli oli hirveän tärkeä. Se toi tullessaan paljon hienoa. Silloin tapahtui elämässäni eniten tähän mennessä. Toivo elää, että tapahtuisi vieläkin! Sain keikan Tanskaan, pääsin käymään Montreaux’ssä ja meille tuli hieno ystävyys Immun (näyttelijä Ilmari Saarelainen) kanssa. Kävimme perheittäin ulkomaillakin. Silloin mentiin aika lujaa!

–Ennen vanhaan oli erilaista: Siskoa ja sen veljeä tehtäessä saimme harjoitella, eikä ollut hirveää hoppua. On hirveän tärkeää, että työryhmä tuntee toisensa ja löytää yhteisen sävelen. Jos nykyään satsattaisiin vähän yhdessäoloon ja harjoitteluaikaan, se tuottaisi enemmän tulosta. Kyllä isä osaa -sarjaa kuvattiin vauhdilla, mutta joka jakso harjoiteltiin.

Tuija Ernamo palasi Kyllä isä osaa -sarjan teatteriversiossa tuttuun rooliinsa tutun näyttelijäporukan keskelle.­

En kaipaa tv-ajoiltani:

– Niitä hirveitä aamuja, kun lapset olivat pieniä, ja piti mennä tukka putkella. Herätykset olivat aikaisia, ja kun tv-työn päälle oli teatterissa näytökset, meno oli hirveää. En muista niiltä ajoilta perhe-elämästä tuskin mitään. Se on ikävä paikka.

Televisiosta katson:

– Tanssii tähtien kanssa on intohimoni. Rakastan tanssimista, ja on ihana katsoa, kun ihmiset kehittyvät. Samoin Voitolla yöhön on katsottava. Vain elämää -sarjaa en ole seurannut kivenkovaan, mutta tänä vuonna se on ollut tosi pirteä juttu.

Minut saisi houkuteltua takaisin ruutuun, jos...

– Kun on hyvä käsikirjoitus ja pyytää vain, kyllä mä lähden lennosta mukaan.

Ruudusta kadonneet -juttusarja ilmestyy viikonloppuisin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?