Matti Nykänen sai kutsun Linnan juhliin – presidentti: ”Mäkihyppy yhdistää suomalaisia”

Julkaistu: , Päivitetty:

Linnan juhlat
Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna kulttuuri, mutta tilaa on myös mäkihypyllä, tiedottaa Tasavallan presidentin kanslia.
Tasavallan presidentin kanslia tiedotti maanantaina aamupäivällä Linnan juhlien teemasta ja valinnoista. Urheilun saralla erityisesti mäkihyppy on tänä vuonna huomion kohteena.

Linnan juhliin kutsutaan kaikkien aikojen menestyneimpiä mäkihyppääjiä.

– Mäkihyppy yhdistää suomalaisia ja on tuonut meille vuosikymmenten mittaan jännitystä, iloa ja unohtumattomia hetkiä, presidentti Niinistö sanoo.

Ilta-Sanomien Kanariansaarilta tavoittama Matti Nykänen kertoo, että hänet on kutsuttu juhliin.

– Hienointa on päästä kättelemään presidenttiparia, Nykänen sanoi.

– On myös hienoa päästä juhlimaan itsenäisyyttä nimenomaan presidenttiparin kutsumana. Itsenäisyys on tavattoman tärkeä asia Suomelle.

Ex-mäkihyppääjä kertoo saaneensa kutsun aiemminkin, mutta kilpailumatkat ovat tuolloin estäneet osallistumisen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio kutsuvat Presidentinlinnaan vajaat 1 800 kutsuvierasta. Kutsuttujen joukossa on eri tavoin yhteiskunnan eri aloilla ansioituneita suomalaisia. Tiedotteen mukaan kutsujen postitus on nyt alkanut.

Tiedotteessa kerrotaan, että juhlissa huomioidaan tänä vuonna erityisesti kulttuuri. Vuonna 2015 on vietetty muun muassa Kalevalan 180-vuotisjuhlaa, Jean Sibeliuksen, Akseli Gallén-Kallelan ja Pekka Halosen syntymän 150-vuotisjuhlaa sekä Tapio Wirkkalan, Toivo Kärjen ja Olavi Virran 100-vuotisjuhlaa.

– Suomesta löytyy monien taidealojen huippuja ja juhlavuodet ovat tarjonneet upeita elämyksiä. On paljon muutakin kuin korkeakulttuuria, Niinistö sanoo tiedotteessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt