Ismo Leikola sai kutsun Linnan juhliin – ”Vanhemmat voivat kerrankin olla ylpeitä renttupojastaan”

Maailman hauskin ihminen juhlii itsenäisyyspäivää Presidentinlinnassa.

Ismo Leikola nähdään tänä vuonna Linnan juhlissa, ja kenties jopa juhlien tanssilattialla.

8.11.2015 15:35

Stand up -koomikko Ismo Leikola on saanut kutsun tämänvuotiselle itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnaan.

Kutsu Linnan juhliin tuli maailman hauskimmaksi ihmiseksi viime vuonna valitulle Leikolalle nyt ensimmäistä kertaa.

– Hieno juttu, olen tosi otettu. Kutsu Linnan juhliin on Suomessa iso kunnianosoitus, jota olen aina salaa toivonut ja miettinyt, että sinne olisi kiva päästä.

– Ja vanhemmilleni tämä on myös iso juttu. He voivat kerrankin olla ylpeitä taiteilijarenttupojastaan, Leikola vitsailee.

Leikola voitti vuosi sitten Funniest Person in the World -kilpailun ja voiton myötä hän on tänä vuonna keikkaillut Suomen ja Euroopan lisäksi Yhdysvalloissa.

Osasitko odottaa kutsua Linnan juhliin?

– Koskaan ennen kutsua ei ole tullut, mutta tietysti sitä vähän mietti, että nyt saattaisi olla hyvä sauma saada kutsu, kun on tullut menestystä ja kiertuetta Yhdysvalloissakin, Leikola sanoo.

Leikola muuttaa joulukuun puolivälissä Yhdysvaltoihin rakentamaan kansainvälistä stand up -uraansa. Hän sanookin Linnan juhlien osuvan erittäin sopivaan ajankohtaan.

– Tuo ajoitus on kyllä hauska, kun Linnan juhlat on juuri viikkoa ennen kuin muutan Yhdysvaltoihin. Siinä tietyllä tavalla ympyrä sulkeutuu ja alkaa uusi aika, Maailman hauskin ihminen -kiertueen viimeiset Suomen-keikkansa marraskuussa tekevä Leikola kertoo.

Leikola sanoo seuranneensa useina vuosina Linnan juhlia televisiosta, joten hän tietää hieman, miltä juhlaillalta voi odottaa.

– Veikkaan, että siellä syödään ja siellä on hieman tanssimistakin. Pitää miettiä, josko sitä kävisi pyörähtämässä tanssiparketilla – sitä pitäisi tosin ehkä hieman treenata etukäteen.

Linnan juhlien pukukoodiin miehillä kuuluu frakki. Kyseinen juhlapuku ei ole Leikolalle ennestään tuttu.

– En taida koskaan olla pitänyt frakkia, kun keikoillakaan sitä ei tule koskaan pidettyä. Joskus kyllä innostun kokeilemaan puvun takkia ja yritän pukeutua hienommin, mutta aina päädyn siihen, ettei se oikein ole minun juttuni.

– Mutta toki Linnan juhlat ovat poikkeus, niitä varten on mukavaa pukeutua hienosti, Leikola sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?