Kiefer Sutherland samassa elokuvassa isänsä kanssa: ”Sydämeni särkyi hieman nopeammin kuin olisi pitänyt”

Julkaistu:

haastattelu
Kiefer Sutherland kertoo IS:n erikoishaastattelussa, että joutui odottamaan 30 vuotta ennen kuin pääsi näyttelemään näyttelijäisänsä Donald Sutherlandin kanssa.
Kun näyttelijä Kiefer Sutherland ilmestyy haastatteluun, hänen fyysinen olemuksensa on täysin toisenlainen kuin hittisarja 24:n agentti Jack Bauerin. Luonnossa Sutherland on laiha ja melko lyhyt.

Sutherland huokaa heti alussa, että on vihdoinkin päässyt isänsä kanssa samaan elokuvaan. He ovat filmanneet Forsaken-westernin, jossa Donald Sutherland näyttelee Kieferin isää.

– Olin alussa kovinkin hermostunut, hän myöntää Ilta-Sanomien haastattelussa.

Isän ja pojan suhde on valkokankaalla vahva.

– Isän ja minun välinen suhde oli helpompi kertoa valkokankaalla ja nimenomaan westernissä, jossa yleensäkin roolit ovat melko mustavalkoiset. Välillämme oli erittäin paljon tunnetta, hän kertoo.

Kiefer Sutherland sanoo, että nähdessään aikoinaan elokuvan Kultalampi, jossa Jane Fonda näytteli isänsä Henry Fondan kanssa, hän mietti haluavansa tehdä vastaavanlaisen elokuvan isänsä kanssa. Kiefer kertoo miettineensä, etteivät he isän kanssa enää nuorene, joten olisi hyvä filmata yhdessä.

– Kului 30 vuotta ennen kuin pääsimme tekemään yhteistyötä. En ole koskaan viettänyt isäni kanssa niin paljon aikaa yhdessä kuin tämän projektin tiimoilta, yhdeksän viikkoa elokuvaa filmannut mies kertoo.


Kiefer kehuu myös ystäviään, jotka lähtivät mukaan lännentarinaan joko ilmaiseksi tai minimipalkalla. Jopa Demi Moore teki ystävänpalveluksen Kieferille ja esiintyi palkatta.

Itse työprosessi oman isän kanssa oli melko samanlainen kuin kenen tahansa kollegan kanssa. Tosin Kiefer sanoo nauttineensa niistä hetkistä, joiden aikana hän kävi kohtauksia isän kanssa läpi.

– Kun filmatessani katsoin isäni silmiä ja sitä rakkautta, joita ne heijastivat, sydämeni särkyi hieman nopeammin kuin ehkä olisi pitänyt, hän paljastaa.

17-vuotiaana näyttelemisen aloittanut Kiefer avautuu lapsuudestaan ja kertoo asuneensa enimmäkseen äidin kanssa.

– Kun muut ikäiseni pojat leikkivät isänsä kanssa tai kävivät yhdessä kalastamassa, minä kulutin aikaani äidin kanssa, hän kertoo.

Myöhemmin Donald Sutherland piti kymmenen vuoden tauon näyttelijän työstään ja oli isänä Kieferille ja tämän veljille.

– Noiden vuosien jälkeen välimme normalisoituivat, hän kertoo.


Kiefer sanoo, että hänen tyttärensä kertoessa halustaan päästä elokuvauralle, Kiefer ilmoitti, ettei suosittele alaa.

– Minunkin vanhempani neuvoivat aikoinaan jättäytymään pois valkokankailta.

Kiefer painottaa, että hänen isänsä halusi ehdottomasti tehdä yhteisen elokuvan ja uumoilee, että ehkä isä halusi jollain tavalla hyvittää aikaa, jolloin hän ei ollut poikansa tukena.

– Isä keskittyy pikkuseikkoihin ja valmistautuu rooliinsa hyvin. Minä en osaa itseäni niin paljon kontrolloida. Ensimmäisenä filmauspäivänä olin todella hermostunut, sillä en halunnut tuottaa isälleni pettymystä, hän muistelee.


Kieferin oma ura on ollut melkoinen. Viimeiset yli 10 vuotta hän on ollut Jack Bauer. Rooli on vienyt hänen urastaan kolmasosan.

– Bauer oli elämäni paras valinta, en vaihtaisi sitä mihinkään. Osaltani Bauerin taru on loppu, mutta olen kiinnostunut televisiotyöstä. Mielestäni televisio on maailman vaikutusvaltaisin väline, hän sanoo.

Kiefer Sutherland kehuu sitäkin, että Bauerin rooli toi tavattomasti uusia ihailijoita.

– Voi olla, että vain yhdeksän ihmistä menee katsomaan elokuvani, mutta 24-sarjan näkivät sadat miljoonat ihmiset. Ainoa näyttelijä, jonka ei tarvitse pelätä elokuviensa yleisökatoa on Tom Cruise, aikoinaan Kanadassa teatterissa uransa aloittanut Kiefer letkauttaa.


Kiefer sanoo, ettei enää tee paljon elokuvia. Hän myöntää olleensa 30 vuoden urallaan onnekas.

– Jotkut näyttelijät siirtyvät elokuvasta toiseen, minä en tee niin. Omalla tavallaan elokuvanteko on kuin huume, josta on vaikea päästä irti. Parasta tässä hommassa on ollut se, että on saanut olla hetken joku muu kuin oma itsensä, hän sanoo.

Omasta yksityis- ja työelämästään Kiefer sanoo, ettei välitä, mitä ihmiset hänestä ajattelevat. Hän painottaa noudattavansa isänsä oppeja.

– Elän elämääni mahdollisimman normaalisti. Minulla ei ole edes kuva-albumeja uraltani. Elämä tulee elää hetkessä ja rakastaa tuota hetkeä, kuten isäni on opettanut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt