Bond-elokuva pilasi 80-luvun näyttelijäkaunotar Tanya Robertsin uran: ”Rooli leimasi minut tyhmäksi” - Viihde - Ilta-Sanomat

Bond-elokuva pilasi 80-luvun kaunottaren uran: ”Rooli leimasi minut tyhmäksi”

Takavuosien Bond-tyttö syyttää agenttiseikkailun tuhonneen hänen uransa.

4.11.2015 17:43

Tanya Roberts nähtiin Roger Mooren esittämän James Bondin rinnalla elokuvassa 007 ja kuoleman katse.

Roberts puhuu suunsa puhtaaksi Bond-tytön roolista Daily Mailin haastattelussa. Takavuosien näyttelijäkaunottaren mukaan rooli tuhosi hänen uransa.

Roberts, 60, oli ennen Bond-roolia nähty hittisarja Charlien enkeleissä, ja hänelle povattiin menestyksekästä uraa Hollywoodissa. Toisin kävi, ja siitä on Robertsin mukaan syyttäminen 007 ja kuoleman katse -elokuvaa.

– Minulla oli jo silloin tunne, että melkein kaikkien Bond-elokuvissa esiintyneiden tyttöjen ura oli hiipunut nopeasti. Olin varuillani kun minulle tarjottiin roolia, hän muistelee.

– Sanoin agentilleni, että kukaan tytöistä ei ole saanut töitä Bondin jälkeen, mutta agenttini vakuutti minulle, että olisi hullua kieltäytyä.

Tanya Roberts on Bondin jälkeen nähty pikkurooleissa elokuvissa ja tv:ssä. Roberts epäilee Bondin tuoman leiman vieneen häneltä rooleja.­

Roberts otti roolin vastaan, vaikka hänen vaistonsa sanoi toista. Hän pelkäsi, että Bond-rooli leimaisi hänet bimboksi.

– Jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut parempi luoda uraa hiljalleen, mutta minun rooleissani aina keskityttiin ulkonäköön. Bondin jälkeen minut leimattiin kauniiksi, mutta tyhmäksi naiseksi. Stereotypia on varmaan se syy, miksi Bond-tyttöjen ura hiipuu. Ihmiset eivät ota sinua enää vakavasti, Roberts pohtii.

Robertsin mukaan Bond-leiman takia hän ei saanut rooleja suurista elokuvista 30 vuoteen. Hän on miettinyt, olisiko voinut tehdä roolissa jotain toisin.

– Toki elokuvan jälkeen olin paljon esillä. Tein tv- ja radiohaastatteluja. Jotkut asiat sulkevat ovia ja jotkut avaavat niitä, Roberts sanoo ja kertoo Bond-tyttönä olemisen sulkeneen ovet Hollywoodissa.

Grace Jones nähtiin 007 ja kuoleman katse -elokuvassa toisena Bond-tyttönä. Robertsin mukaan Jones veti heistä pidemmän korren ja loi menestyksekkään uran elokuvan jälkeen.­

Roberts sanoo, että nykyään naisilla on Bond-elokuvissa hyvin erilainen rooli kuin ennen. Hän toivoo, että tulevaisuuden Bond-tytöillä on parempi onni roolien suhteen kuin hänellä.

– Toivottavasti he nauttivat elokuvan tuomasta suosiosta. James Bondilla on uskollisia faneja, jotka varmasti tulevat jatkossakin katsomaan jokaisen Bond-elokuvan, hän sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?