Satu Taiveaho murtuu Veitolan ohjelmassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Satu Taiveaho murtuu Veitolan ohjelmassa

Satu Taiveaho itkee vuolaasti MTV3-kanavalla nähtävässä Maria Veitolan ohjelmassa.

Tuoreet sijaislapsen vanhemmat Antti Kaikkonen ja Satu Taiveaho kutsuivat Maria Veitolan yökylään Kellokoskelle.­

3.11.2015 7:32

YÖKYLÄSSÄ Maria Veitola -ohjelma vie katsojat ensi viikon keskiviikkona Kellokoskelle Satu Taiveahon ja Antti Kaikkosen kotiin. Viime talvena kuvatussa jaksossa puhutaan sijaisvanhemmuudesta, sillä Satu ja Antti saivat kotiinsa pienen pojan vuosi sitten syyskuussa.

Pariskunta kertoo, miten tieto sijaislapsesta vaikutti heidän elämäänsä.

– Nyt tuntuu, että tämä on hyvä juuri näin ja tällä tavalla tarkoitettu meille, Satu kiteyttää pariskunnan koettelemukset ja vuosien toiveen omasta lapsesta.

Nykyään hyvin onnellinen pienen pojan äiti purskahtaa itkuun kertoessaan koskettavan tarinan isoäitinsä kutomasta peitosta Sadun tulevalle lapselle.

– Kun olin pieni tyttö, pyysin mummoa kutomaan peiton ja tyynyn tulevalle lapselleni. Mummoni vastasi, että voi Satu, en ole enää silloin elossa. Olin siihen tomerasti vain sanonut, että voithan tehdä ne etukäteen, Satu kertoo ja alkaa itkeä.

– Kun mummo kuoli, niin sieltä löytyi sellainen paketti, jossa luki, että ”Sadulle aikuisena”. Pappa sitten kertoi, että mummo oli käynyt aina tuulettelemassa pakettia, etteivät koiperhoset syö sitä.

Satu kertoo säilyttäneensä pakettia kaikki nämä vuodet vain odottaen, että saisi jonain päivänä kääriä oman lapsensa isoäitinsä tekemään peittoon.

– Kun poika sitten tuli kotiin, niin hän nukkui ekat päiväunensa aina kärryissä siellä peiton alta.

– Paketista löytyi vielä mummon kirjoittama kirje, ja se oli tosi koskettava juttu, Satu kertoo itkien.

LASTA ohjelmassa ei esitellä, mutta lapsen vaikutuksesta perheen arkeen keskustellaan enemmänkin.

Parin väleihin lapsella on ollut positiivinen vaikutus.

– Lapsen tulo on ollut mahtava juttu ja varmasti on niin, että olemme nyt onnellisempia, Antti sanoo.

Pitkään yhdessä olleen parin suhdetta ovat aiemmin rasittaneet vaativat työt sekä harrastukset.

– Meillä on ollut aiemmin ajankäytön suhteen ongelmia parisuhteessa, Antti myöntää.

Veitola utelee myös, miten pariskunta pystyy elämään sen pelon kanssa, että sijaislapsi viedään heiltä mahdollisesti joskus pois.

Pariskunta hyväksyttiin kesällä 2014 sijaisvanhemmiksi reilun vuoden kestäneen koulutuksen jälkeen.

– Kaikki tapahtui vauhdilla ja rytinällä. Viime päivät ovat menneet poikavauvaan tutustumisessa ja lastentarvikehankintojen parissa. Olemme olleet jo Sadun kanssa yhdessä ulkoiluttamassa poikaa lastenvaunuilla, Kaikkonen kertoi lokakuussa 2014.

Vuonna 2008 avioituneen parin monivuotinen adoptioprosessi oli loppusuoralla 2012, kun Nuorisosäätiö-oikeudenkäynti murskasi parin unelmat.

– Kun saimme tietää, ettei adoptio ole meille mahdollinen, laitoimme sijaisvanhemmuuden pohdintaan. Lähdimme koulutukseen mukaan keväällä 2013, mutta teimme sen vähin äänin, Kaikkonen muisteli.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?