Putous-sarjan näyttelijä Riku Nieminen: ”Olen ihmisenä hankalimmasta päästä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Putous-konkari Riku Nieminen: ”Olen ihmisenä hankalimmasta päästä”

Putous-tähti Riku Nieminen haluaa keskittyä töihin silloin, kun niitä tehdään. Kollegat ovat onneksi tuttuja, kuten Mari Perankoski Roba-sarjasta. Lue tähtikaksikon yhteishaastattelu kokonaan!

Riku Nieminen palasi Putous-kaartiin välivuoden jälkeen.

31.10.2015 9:26

Putous lauantaisin MTV3 klo 19.30, Roba maanantaisin MTV3 klo 21.00

Siniset paidat ja kaksi tuttua naamaa: Riku Nieminen ja Mari Perankoski.

Juuri tämän näköiset tyypithän me olemme tottuneet näkemään maanantai-iltaisin Roba-poliisisarjassa.

Mutta nyt ei ole kyse Robasta, vaan Putouksesta. Roba-sarjan poliisikaksikko näyttelee lauantaisin kollegoina aivan toisenlaisessa ympäristössä.

Mari Perankoskelle tämä on toinen Putous, Riku Nieminen on jo vanha konkari – ja taas noviisi.

Molemmille Putous on toki jo tuttu juttu, mutta nyt he tekevät sitä ensi kertaa yhdessä. Päivärytmit ja rutiinit menevät uusiksi, kun draama vaihtuu komediaan.

– Aamut alkavat Putouksessa edelleen ihan samalla tavalla kuin Roban kuvauksissa; meille vedetään viivoja silmiin ja heitämme samalla läppää näyttelijöiden kesken, Mari kertoo maskeeraushetkistä.

– Mutta sen jälkeen päivä on täysin toisenlainen. Roban kuvauspäivinä ei ehdi edes kissaa sanoa – varsinkaan studiokuvauksissa, koska kaikki on aikataulutettua. Putouksessa sen sijaan on leppoisampi tahti, emmekä aina edes tiedä, mitä olemme tekemässä ja mitä sketseistä jää jäljelle.

Näyttelijältä vaaditaan sopeutumiskykyä

– Putous vaatii heittäytymistä, Roba puolestaan kylmähermoisuutta. Robassa pitää opetella hirveä määrä tekstiä lyhyessä ajassa, kaiken pitää sujua kuvauksissa ajallaan ja oikein. Putouksessa puolestaan toimii juuri päinvastainen: moka on lahja, Mari naurahtaa.

Ville Tiihonen (vas.), Joonas Nordman, Essi Hellén, Riku Nieminen, Jenni Kokander, Mari Perankoski ja Kari Ketonen sekä juontaja Heikki Paasonen ovat Putouksen tämän kauden porukka.

Putouksen tekijät ovat tehneet pari viikkoa töitä yhdessä ennen ensimmäistä livelähetystä; on käsikirjoitettu ja kuvattu yhdessä sketsejä, puitu tulevia sketsihahmoja, suunniteltu suoria lähetyksiä ja puhuttu niitänäitä lounailla – ja samaan aikaan luotu ryhmähenkeä.

Huvittavaa kyllä, juuri Putous-konkari Riku on nykyisen Putous-porukan noviisi.

– Putouksessa luottamus ja hyvä ryhmähenki on tosi tärkeä asia – toisin kuin esimerkiksi Robassa, jota pystyisi tekemään niinkin, ettei puhuisi kenenkään kanssa kuvauksissa, Riku sanoo.

 Tunsin kaikki nykyiset Putous-näyttelijät etukäteen ja tiesin, ettei mukana ole ketään mulkkua.

– Meillä on tällä Putous-kaudella tosi hyvä henki, ja porukka on ensisijaisen hauska. Olen nauranut pääni punaiseksi ja hikiseksi harjoituksissa.

Riku ehti olla Putouksessa mukana monta vuotta niin, että ryhmä pysyi lähes muuttumattomana. Uusi ryhmä ei jännitä.

– Tunsin kaikki nykyiset Putous-näyttelijät etukäteen ja tiesin, ettei mukana ole ketään mulkkua. Olen itse ihmisenä hankalimmasta päästä, joten on minusta kiinni, tuleeko tästä mitään, Riku toteaa.

Hankalimmasta päästä? Riku Nieminenkö?

– Olen sellainen, että keskityn hyvin paljon työhön – en siihen, että kaikilla on kuvauksissa tosi kivaa. Tauoilla heitän kyllä läppää, mutta töissähän siellä kuitenkin ollaan, Riku selventää.

Sketsihahmo Mari Hakkarainen (Riku Nieminen) on ronski, viiksekäs nainen Tampereen Pispalasta.

Vaikka Putous onkin työ muiden joukossa, Mari Perankosken mielestä Putous muistuttaa ennen kaikkea kommuuniasumista.

– Olemme aina yhdessä, melkein asumme yhdessä. Eihän kaikilla aina ole paras mahdollinen päivä, mutta ihmiset ovat perusluonteeltaan hauskoja ja sydämellisiä, eikä kukaan ole vaikea, Mari sanoo.

Sketsihahmo Alli Kaattori (Mari Perankoski) on katujen kuningatar ja kaikkien keski-ikäisten tyttöjen sankari.

Marin mukaan kukaan ryhmästä ei enää edes muista, ettei Riku ollut mukana viime kaudella; niin hyvin mies on solahtanut joukkoon. Rikulle paluu Putoukseen tuntuu vähän samalta kuin ohjelman ensimmäinen kausi 2010.

– Tosin ensimmäisellä kaudella yritin vain selviytyä, ja silloin ihminen näyttää helposti tosikolta. Tosikolta ei saa näyttää – idiootilta kylläkin, Riku sanoo.

– Hauskinta on juuri se, että uskaltaa mokata. Putouksessa ei tarvitse enää esitellä näyttelijäntaitojaan, vaan tuoda esille omaa persoonaansa, Mari jatkaa.

Katso kaikki tv-ohjelmatiedot Iltapulusta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?