Raaka kuvaus pakkosyötöstä Ylen ohjelmassa ahdisti: ”Äidit pyytäneet anteeksi lapsiltaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Raaka kuvaus pakkosyötöstä Ylen ohjelmassa ahdisti: ”Äidit pyytäneet anteeksi lapsiltaan”

Marja Hintikka joutui ohjelmassaan showpainijoiden syöttöuhriksi kohtauksessa, jossa havainnollistettiin karulla tavalla lapsen pakottamista syömään.

Marja Hintikka Liven pakkosyöttökohtaus hätkähdytti katsojia.­

28.10.2015 16:32

Pakkosyöttökohtaus Marja Hintikka Livessä näytti katsojien silmiin pelottavalta. Samoin sen kokivat showpainijoiden syöttöuhreiksi joutuneet Marja Hintikka ja Jenny Lehtinen.

– Se tuli heillekin tavallaan yllätyksenä. He tiesivät, että luvassa olisi jotakin syömiseen liittyvää. Pidimme piilossa, mitä siinä loppujen lopuksi tapahtuu. Marja ja Jenny sanoivat, että heitä pikkaisen pelotti siinä, mutta niin varmaan lastakin pelottaa, Ylen ohjelman tuottaja Johanna Reen kertoo.

Tarkoituksena oli havainnollistaa, miltä liian kiivaaseen tahtiin tapahtuva ja pakottava syöttäminen lapsesta tuntuu. Kohtauksessa showpainijat StarBuck ja Stark Adder lappasivat ruokaa Hintikan ja Lehtisen suuhun mukinoita kuuntelematta. Pakkosyötön raaka esittäminen on saanut monet katsojat miettimään omaa toimintaansa.

Jenny Lehtinen ei tiennyt tarkkaan, mitä tuleman piti.­

– Olemme saaneet paljon palautetta aiheesta. Siitä, kuinka hurjaa pakkosyöttäminen. Äidit ovat pyytäneet lapsiltaan anteeksi eli maaliin meni. Saimme ihmiset ajattelemaan ja keskustelemaan aiheesta. Ihmisten on ollut vaikea katsoa kohtausta, koska se on voinut tuoda oman lapsuuden ja huonot kokemukset syömisestä mieleen. Lisäksi katsojat ovat alkaneet miettiä, kuinka paljon vanhuksia pakkosyötetään laitoksissa, Reen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?