Viihde

Oscar-palkittu näyttelijä menehtyi – pitkä ura huipulla

Julkaistu:

Suru-uutinen
Irlantilainen Maureen O’Hara loi menestyksekkään uran näyttelijänä.
Vuonna 2014 Oscar-kunniapalkinnolla palkittu irlantilainen Maureen O’Hara menehtyi lauantaina 95-vuotiaana, The Irish Times -lehti ja EOnline kertovat.

Läheisten mukaan näyttelijä nukkui pois rauhallisesti kotonaan Yhdysvalloissa.Dublinissa vuonna 1920 syntynyt O’Hara, tyttönimeltään Maureen FitzSimons, aloitti uransa 1930-luvulla. Hän näytteli vuonna 1939 ilmestyneessä Notre Damen kellonsoittaja -elokuvassa. Seuraavana vuonna hän esiintyi Lucille Ballin rinnalla Tanssi tyttö, tanssi -elokuvassa.

Yhdysvaltain kansalaisuuden O’Hara sai vuonna 1946. Näyttelijä palkittiin tähdellä Hollywoodin Walk of Famella vuonna 1960.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hänen hahmonsa olivat rohkeita ja pelottomia, aivan kuten hän oli omassa elämässään. Hän oli ylpeä irlantilaisuudestaan ja vietti koko elämänsä jakaen kulttuuriperintöään koko maailmalle, O’Haran perhe kertoo medialle lähettämässään tiedotteessa.

Julkisuudesta ja elokuvista O’Hara vetäytyi hetkeksi 1960-luvulla, mutta palasi 1990-luvulla elokuvamaailmaan.

Vuonna 1991 O’Hara esiintyi Äitini on naiseni -elokuvassa John Candyn ja Ally Seedin kanssa. Hänen viimeisin televisiotyönsä oli tv-elokuvassa The Last Dance yhdessä muun muassa Eric Stolzin kanssa.


Oscar-kunniapalkinto jaetaan menestyksekkään uran elokuva-alalla tehneelle henkilölle. Maureen O’Hara palkittiin peräänantamattoman vahvuuden ja hienovaraisen herkkyyden, jota hän osoitti jokaisessa roolissaan, vuoksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat