Seksitutkija Osmo Kontula Marja Hintikan kohuohjelmasta: Sillä on erinomainen tavoite - Viihde - Ilta-Sanomat

Seksitutkija Osmo Kontula Marja Hintikan kohuohjelmasta: Sillä on erinomainen tavoite

Marja Hintikka Live -ohjelma seksikouluineen kohahdutti jo ennen ensimmäistäkään lähetystä.

Seksitutkija Osmo Kontula oli Helsingin Kirjamessuilla uuden, yhdessä Maaret Kallion kanssa tekemänsä, kirjansa Happyend tiimoilta.­

22.10.2015 17:25

Pari viikkoa sitten YLE TV2:lla alkanut Marja Hintikka Live -keskusteluohjelma herätti kohun jo etukäteen. Ohjelmassa käsitellään esimerkiksi parisuhdetta, ja yhtenä osiona on Seksikoulu, jossa annetaan vinkkejä ja niksejä pariskuntien seksielämään.

Tutkimusprofessori Osmo Kontula Väestöliiton Väestöntutkimuslaitokselta ei tyrmää ohjelmaa.

– Siinä houkuteltiin ihmisiä koskettelemaan ja hellyyteen. Se on erinomainen tavoite.

Osmo Kontulan ja Maaret Kallion kirjoittamassa kirjassa Happyend ollaan samoilla linjoilla.

– Uudessa kirjassani on keskeistä, että pitkässä parisuhteessa säilyy intressi toisen kosketteluun. Mitä enemmän sitä tehdään, sen onnellisempi parisuhde on.

– Olen tutkinut aikaisempien sukupolvien elämää. Siellä oli se ongelma, että lapset eivät nähneet vanhempiensa koskettelevan. Se ei todellakaan ollut hyvä malli, jos kasvaa omaan tulevaan parisuhteeseensa niin.

Kontula ei halua ottaa kantaa, missä menee raja, mitä seksistä saa kirjoittaa ja millaisia seksikohtauksia saa näyttää.

– Kyllähän kaikesta kirjoitetaan ja kaikkea näytetään. Se kanavahan tässä ratkaisee. Ihmiset odottavat, että Yleisradiolla ei näkyisi tällaista.

Big Brother -ohjelmassa näytettiin melko avoimesti seksikohtauksia. Se on Kontulan mielestä eri maailma.

– On aivan eri asia, kun Big Brotherissa ihmisten välille syntyy seksisuhteita kuin että valistuksellisessa mielessä tehdään ohjelma ja näytetään ihmisille positiivisia malleja, miten ihmiset voisivat olla hyviä toisiaan kohtaan. Ne ovat kaksi eri maailmaa, eikä niillä ole tekemistä keskenään. Henkilökohtaisesti en ole tosi-tv:n puolella kovinkaan paljon enkä niitä katso. Ymmärrän, että katsojalukujen takia ohjelmassa yritetään käyttää kaikenlaisia keinoja ja houkutella ihmisiä, että jos siellä jotain tapahtuisi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?