Paula Vesala räväyttää täysin uudella ulkomuodolla – tunnistaisitko? - Viihde - Ilta-Sanomat

Paula Vesala räväyttää täysin uudella ulkomuodolla – tunnistaisitko?

Muusikko-näyttelijä Paula Vesala tähdittää Anja Snellmanin romaaniin pohjautuvaa Syysprinssi-elokuvaa.

20.10.2015 21:20

Laulaja-näyttelijä Paula Vesala on syksyn ajan ravannut edestakaisin Suomen ja uuden kotimaansa Yhdysvaltain väliä. Suomessa Vesalan pitää kiireisenä monet työprojektit, parhaillaan hän näyttelee Anja Snellmanin Syysprinssi-menestysromaaniin perustuvassa elokuvassa.

– Minulle ei onneksi ikinä tule jet lagia, Vesala kertoo Helsingissä Tavastialla elokuvan kuvaustauolla.

Paulan lisäksi elokuvaa tähdittävät Lauri Tilkanen, Laura Birn ja Olavi Uusivirta. Nelikko on maskeerattu 1980-luvun punk-tyylile uskollisesti.

– En olisi kyllä tunnistanut sua, kirjailija Anja Snellman sanoo naurahtaen nähdessään sinitukkaisen Vesalan roolivaatteissaan.

– Tämä rooli on ollut tosi hauska ja duuni on ollut supernastaa, Vesala kertoo innostuneena.

Vesala tavanneensa elokuvan ohjaajan Alli Haapasalon Los Angelesissa, jolloin he sopivat että Vesala näyttelisi Syysprinssissä. Alun perin kaksikko tapasi Haapasalon lyhytelokuvan kuvauksissa jo 13 vuotta sitten.

New Yorkista elokuvaohjaajaksi valmistunut Haapasalo muutti Suomeen Syysprinssin kuvausten vuoksi, Vesala piipahtaa kotimaassaan työrupeamien ajan.

– En hirveästi jää hengaaman, Vesala kertoo ja sanoo, ettei ole aikataulun vuoksi ehtinyt liiemmin pitää yhteyttä entiseen yhtyekumppaniinsa Mira Luotiin.

Los Angelesin teatteripiireihin Vesala on sujahtanut mutkattomasti, hän kuitenkin kertoo, ettei välttynyt kulttuurisokilta.

– Vaikka olisi miten ulospäinsuuntautunut tai luulisi olevansa valmis, niin aina se uusi maa, uusi kulttuuri ja vieras kieli aiheuttaa sellaista tietynlaista koti-ikävää ja haasteita. Sen takia on ollut kivaa, että ihmiset ovat ottaneet hyvin vastaan ja olleet niin kivoja siellä.

Paula Vesala esiintyi ystävänsä Elastisen loppuunmyydyssä Ela Show’ssa Hartwall-areenassa lokakuun 9. ja 10. päivä.

– Olemme saaneet hyviä ystäviä sieltä lyhyessä ajassa ja selvitty byrokratiasta. Ihmiset varmaan luulevat tuntevansa amerikkalaisen kulttuurin, mutta se on kyllä ihan hirveä sokki, kun sinne pysyvästi muuttaa.

Etenkin Yhdysvaltain byrokratia on yllättänyt Vesalan.

– Jos yksi paperi katoaa, niin se kaataa koko paperishow’n, Vesala kuvailee.

Eniten mielissään hän on ollut ihmisten ystävällisyydestä.

– Kaikki se: ”mitä kuuluu?” Ei ole pelkkää small talkia, vaan kyllä ihmisiä oikeasti kiinnostaa ja siellä on semmoinen ystävällisen auttamisen kulttuuri.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?