Kotimaa24: Vesa Keskisen ja Janen vihkipappi toimi virkavelvollisuuden vastaisesti – sai kirkolta huomautuksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Kotimaa24: Vesa Keskisen ja Janen vihkipappi toimi virkavelvollisuuden vastaisesti – sai kirkolta huomautuksen

Vesa Keskisen ja Janen viime kesänä kirkolliseen avioliittoon vihkinyt pappi on saanut huomautuksen Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulilta.

Rovasti Jukka Pukkila (taustalla vas.) sai huomautuksen virkavelvollisuutensa vastaisesta menettelystä.­

18.10.2015 15:22

Rovasti Jukka Pukkila vihki juhannuksena Tuurissa kyläkauppias Vesa Keskisen ja tämän Jane-vaimon kirkolliseen avioliittoon.

Vihkiseremonia poiki kantelun Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituliin ja kantelussa pyydettiin selvittämään avioon vihkimisen kirkkojärjestyksen mukaisuutta, sillä vihkimisen jälkeen selvisi, että Vesa Keskinen ja Jane eivät kumpikaan kuuluneet Suomen luterilaiseen kirkkoon vihkimisen hetkellä.

Kantelun ja selvitystyön myötä tuomiokapituli antoi Pukkilalle huomautukseen virkavelvollisuuden vastaisesta menettelystä. Asiasta uutisoi Kotimaa24-sivusto.

Pukkila kertoi kapitulin ratkaisun mukaan pitäneensä itsestään selvänä, että Vesa Keskinen kuuluu kirkkoon, sillä Keskinen oli Pukkilalle ennestään tuttu. Siksi Pukkila ei ollut huomannut, että vaadittu kirkollisessa vihkimisessä tarvittavat tiedot -kohta oli tyhjä.

Kapitulin ratkaisun mukaan Pukkila viestitti jälkikäteen olevansa pahoillaan huolimattomuudestaan.

Turun tuomiokapituli kehotti rovastia jatkossa selvittämään tarkoin etukäteen kirkollisen avioliittoon vihkimisen edellytykset ja noudattamaan kirkkojärjestyksen säännöksiä asiassa.

Keskisen häät aiheuttivat kesäkuussa melkoisen sopan, kun vihkimisen jälkeen selvisi, ettei avioliitto ole lainvoimainen, koska osapuolet eivät kuuluneet kirkkoon. Lopulta avioliitto sinetöityi lainvoimaiseksi maistraatin kautta. Asiasta lisää täällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?