Nuori Dave Lindholm antoi pakit Frank Zappalle

Julkaistu:

Isokynä
Dave Lindholmin veljen mielestä blues-legendasta olisi ollut vaikka mihin, mutta artisti itse vähät välitti ja teki mitä tahtoi.
Legendaarisesta kitaristi ja laulaja-lauluntekijästä Dave ”Isokynä” Lindholmista on julkaistu tuore elämäkerta toimittaja Lamppu Laamasen kirjoittama Dave Lindholm – Tietenkin (Johnny Kniga). Yksityiselämän paljastusten sijaan kirja käy seikkaperäisesti läpi Lindholmin runsaan ja rönsyilevän uran niin lukuisten bändien kuin sooloartistinkin näkökulmasta.

Etenkin Daven veli Calle Lindholm on sitä, mieltä että lahjakkaasta veljestä olisi ollut paljon enempäänkin. Mutta kirjan mukaan Dave Lindholm ei ole koskaan pyrkinyt minnekään, eikä mihinkään.

– Se olis tajuttoman rikas, jos ois osannu vetää oikeista naruista, mutta kun on taloudellisesti täys pölvästi, Calle Lindholm kertoo kirjassa.

Calle Lindholm kuvailee veljensä olevan maailmanluokan kitaristi, jonka soitto näyttää helpolta, muttei ”todellakaan sitä oo.”

– Panepa sinne joku suviuuno kitaran varteen, niin ei tapahdu tasan tarkkaan yhtään mitään. Tässä on skeba ja jäbä niin samaa, Calle kuvailee.


Frank Zappa pyysi juttusille

Kirjasta käy ilmi, että nuorella Davella olisi ollut saumaa, mikäli hän olisi niin tahtonut. Vuonna 1976 Frank Zappa esiintyi Helsingin Messukeskuksessa. Lindholm oli paikalla toimittaja Waldemar Walleniuksen ja Appo Hurulan kanssa, kun Zappan henkivartija tuli pyytämään Lindholmia Zappan kanssa juttusille. Lindholm jätti tilaisuuden väliin, koska kaverit eivät päässeet mukaan tapaamiseen.

Kaksi vuotta aiemmin The Rolling Stonesin kitaristi Mick Taylor oli jättänyt yhtyeen, ja nuori Dave ajatteli hetkensä koittaneen.

– Mä lähetin niille kirjeen, että mä voisin tulla tilalle. Työnäytteeks mä panin I’m Gonna Rollin ensimmäisen säkeistön sanat. Ei tullut vastausta! Lindholm muistelee kirjassa nauraen.

– En mä olis kyllä sopinutkaan Rollareihin, kun oon päätä pitempi niitä muita, se ei olis käyny Jaggerille millään, sehän olis ollu täysin sietämätön paskiainen mua kohtaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt