Viihde

Yleltä 1995 irtisanottu Tutteli Hammermann: ”Potkujen syy nauratti”

Julkaistu:

Ruudusta kadonneet
Kuuluttaja Tutteli Hammermann irtisanottiin Ilmestyskirja.Nyt -elokuvan juonnon takia. – Esimiehet sanoivat, ettei potkujen syy ollut kuulutuksen sisällössä, Hammermann muistelee nyt.
Kuka? Tutteli Hammermann.

Mistä tuttu? Ylen kuuluttaja 1974–1995.

Nykyään:

– Olen kiinalaisen lääketieteen terapeutti. Opiskelin alaa jo ennen kuin lähdin televisiosta.

Paras muistoni tv-ajoilta:

– Sain kiitosta esimiehiltä ja koin itse onnistuneeni, kun kuulutin Väinö Linnan kunniaksi esitetyn Tuntemattoman sotilaan. Linna oli menehtynyt, ja hänen siunaustilaisuutensa oli lähes samaan aikaan kuin elokuva esitettiin. Sydän hakkasi, kun halusin saavuttaa oikean sävyn: sydämellisen ja kunnioittavan. Se meni hyvin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

 

En tehnyt kuulutusta ollakseni uhmakas, vaan halusin vain palvella katsojia. Mietin, mitä esimerkiksi nuoret tietävät Vietnamin sodasta.

– Ilmestyskirja.Nyt -elokuvan kuuluttamisesta sitten ei tullut kiitosta, vaan tuli potkut. Se oli kauhea järkytys, sillä en tehnyt kuulutusta ollakseni uhmakas, vaan halusin vain palvella katsojia. Mietin, mitä esimerkiksi nuoret tietävät Vietnamin sodasta. Halusin kertoa sodasta, etteivät nuoret katsoisi elokuvaa jonain toimintarymistelynä. Tein referaatin sodasta tietosanakirjan pohjalta. Esimiehet sanoivat, ettei potkujen syy ollut kuulutuksen sisällössä, vaan koska kuulutukseni myöhästytti elokuvan alkua parilla minuutilla. Minua nauratti potkujen syy. Olin silloin jo valmis lähtemään pois kuuluttajan työstä, mutta en ollut uskaltanut irtisanoutua.


En kaipaa televisiosta:

– Jouduin kuuluttajan työhön vähän vahingossa. Halusin tehdä työni hyvin, mutta mietin aina, että mitä alan tehdä tulevaisuudessa. Yhtään ei tee mieli takaisin televisioon. Aina oli vaateongelma ja piti miettiä joka päivä, mitä laittaa päälle. Olimme freelancereita, ja toimeentulo oli epävarmaa. Kuuluttaja ei ole mikään ihanneammatti. Mutta se oli kiinnostavaa, kun siitä teki kiinnostavaa. Kaivoin paljon tietoa, ja halusin tarjota asiantuntemusta.

Televisiosta katson:

– Brittisarjoja, kuten Downton Abbeytä ja Naiskonstaapeli 56:ta. Katson paljon dokumentteja. Hömppää en katso paljon, mutta seuraan Vain elämää ja musiikkikilpailuja.

Minut saisi houkuteltua takaisin ruutuun, jos…

– Syvä huokaus! Olin niin valmis lähtemään pois. Mutta voisin toimia televisiossa terveysasioissa asiantuntijana. Täydentävistä hoitomuodoista ei puhuta paljon mediassa.

Ruudusta kadonneet -juttusarja ilmestyy viikonloppuisin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt