Yli 40 kiloa laihduttanut Jope Ruonansuu: Vaatekaappi meni uusiksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Yli 40 kiloa laihduttanut Jope Ruonansuu: Vaatekaappi meni uusiksi

Jope Ruonansuu pudotti painoaan laihdutusleikkauksen avulla.

17.10.2015 11:45

Koomikko Jope Ruonansuu, 51, pudotti rajusti painoaan, uutisoi Iltalehti lauantaina.

Iltalehden mukaan Ruonansuu on laihtunut 42 kiloa. Hurja muutos johtuu vatsalaukun tähystysoperaatiosta, jolloin ruokaa mahtuu vatsaan vain pieniä määriä kerrallaan. Myös alkoholi on jäänyt vähemmälle.

– Viime syksynä havahduin siihen, että vuodet ovat kaikki samanlaisia. Erityisesti syksyisin keikkaa on kovasti. Oli sunnuntai ja olin ihan rättipoikki ajamisesta. Ajattelin, että ei hemmetti, ei tämä systeemi voi jatkua samanlaisena. Uuvuin koko ajan enemmän. Eikä diabetes tykkää, että jatkuvasti porhallan sata lasissa, Ruonansuu kertoi lehdelle.

Hän päätti, että seuraava vuosi on erilainen. Vertaistukea hän sai lehden mukaan Vesa-Matti Loirin laihdutusurakasta. Loiri on kertonut avoimesti käyneensä laihdutusleikkauksessa.

Operaatio tehtiin hänelle maaliskuussa. Sitä ennen hänen täytyi laihduttaa kymmenen kiloa. Leikkauksen jälkeen kiloja on pudonnut vielä 30 lisää. Nyt hän painaa 81–83 kiloa.

Jope Ruonansuu kuuluu Suomen tunnetuimpien viihdetaiteilijoiden joukkoon.­

Ilta-Sanomat tavoitti Ruonansuun, joka kertoo, että vaatekaapin sisältö on kevyemmän olemuksen myötä mennyt uusiksi.

– No joo, totta kai. Se nyt on selvä, että vaatekaappi on vähän mennyt uusiksi tai ei kaappi ole mennyt, vaan vaatteet, Ruonansuu myöntää pilke silmäkulmassa.

Hän myöntää myös, että jaksaa nyt paremmin niin arjessa kuin työelämässäkin.

– Kyllä näin on, hän summaa.

Syksyn aikana on luvassa keikkailua. Ruonansuu työstää myös tulevia projekteja.

– Kirjoittelen uusia juttuja ja biisejä, mutta mistään julkaisuajankohdista ei voi puhua vielä mitään, kun ei ole mitään vielä sovittu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?