Solsidan jatkuu – muistatko nämä Oven tempaukset? Suolatikku-gate, homottelua kesken kosinnan... - Viihde - Ilta-Sanomat

Solsidan jatkuu – muistatko nämä Oven tempaukset? Suolatikku-gate, homottelua kesken kosinnan...

Pihi painajaisnaapuri Ove on suosikkisarja Solsidanin hulvattomin hahmo. Neljän tuotantokauden aikana ehtinyt käydä naapureidensa hermoille jos jonkinlaisella tempauksella.

Ottaisitko sinä tämän miehen naapuriksesi avosylin? Ove Sundberg (Henrik Dorsin) on Solsidan-komediasarjan vihatuin – ja rakastetuin – hahmo.­

17.10.2015 10:05

Solsidan – onnea onkimassa, sunnuntaisin 18.10. alkaen Fem klo 21.01

Sunnuntaina ruudussa starttaavat ruotsalaiskomedia Solsidanin uudet, viidennen tuotantokauden jaksot. Tuoreiden jaksojen myötä tutut, sympaattiset hahmot jatkavat arkista tohelointiaan naapurimaamme omakotitaloidyllin keskellä.

Hahmokaartin jäsenistä hulvattomin ja toisaalta raivostuttavin on naapurustoaan monilla ikävillä luonteenpiirteillään piinaava junttimaakari Ove Sundberg (Henrik Dorsin). Muistatko nämä Oven ärsyttävät tempaukset sarjan neljältä menneeltä tuotantokaudelta?

Oven pihiys ei tunne säällisyyden rajoja.­

Suolatikkuja juhannuspöytään

Fredde, Alex, Mickan ja Anna läheisineen suunnittelevat idyllistä juhannusta saaristossa. Joukon harmiksi saareen onnistuu väkisin tuppautumaan myös Ove puolisoineen. Jokaisen juhannuksen viettäjän tulee tuoda juhlintoihin mukanaan ruokaa ja juomaa.

Nuukailumestari Ove tuo muutoin juhlavaan illallispöytään suolatikkuja ja suolapaketin. Illan aikana hän suututtaa Alexin törkeillä kommenteillaan. Alexin vastareaktiosta loukkaantunut Ove mököttää ja kouraisee ostamansa Lidlin suolatikut mielenosoituksellisesti taskuunsa.

Homottelu pilasi kosinnan

Alex suunnittelee Annan kosimista, mutta oikean hetken löytäminen osoittautuu sangen vaikeaksi. Kun hetki on vihdoin käsillä, Alex valmistautuu elämänsä romanttisimpaan tekoon puistikossa meren lähellä miespuolinen apuri mukanaan.

Eipä aikaakaan, kun Ove onnistuu pörähtämään sattumalta kosintapaikalle. Alex apureineen hyppää piiloon lähimpään pusikkoon, mutta Ove bongaa mieskaksikon mahallaan puskasta ja tekee johtopäätöksen, että Alex on homo. Kuten arvata saattaa, romanttinen kosintahetki menee plörinäksi.

Vakka on totisesti löytänyt kantensa Anettessa (Malin Cederbladh). Alexilla (Felix Herngren, vas.) ei yleensä ole kovin lämpimiä tunteita naapuripariskuntaa kohtaan.­

Naapuri sohvan maksumieheksi

Ove osoittaa taitonsa käyttää hyväksi ystävän lompuukia. Alex lähtee Ikeaan ostoksille ja saa epäonnekseen Oven mukaansa. Oven vaatimuksesta kaksikko suuntaakin Ikean sijaan Jyskiin, joka on miehen mukaan halvempi.

Ove lappaa kärrynsä täyteen jos jonkinmoista tavaraa. Kassalle asti päästäessä Ove yllättäen huomaa ”unohtaneensa” lompakkonsa kotiin ja pyytää Alexia maksumieheksi. Alex-ressu maksaa ostokset vastentahtoisesti, sillä myyjä on lyönyt tavarat kassaan ja taakse on muodostunut pitkä jono. Paluumatkalla Alex menettää tyystin hermonsa ja jättää Oven sekä tämän ostaman sohvan tien varteen.

 Ove lappaa Jyskissä kärrynsä täyteen jos jonkinmoista tavaraa. Kassalle asti päästäessä hän yllättäen huomaa ”unohtaneensa” lompakkonsa kotiin.

Miljonäärin karkottaja

Fredde vinkkaa Ovelle Solsidaniin muuttaneesta miljonääristä, joka sattuu myös olemaan Fredden entinen koulukiusaaja ja arkkivihollinen. Luontaisen itsevarma ja tyrkkyjen tyrkky Ove yrittää epätoivoisesti ja agressiivisesti ystävystyä alueelle rantautuneen raharikkaan kanssa.

Tilanne kärjistyy surkuhupaisasti: lukuisten puhelinsoittojen jälkeen sinnikäs Ove päätyy keskellä yötä ja sateessa uuden tulokkaan ikkunan taa pelästyttäen naapurinsa henkihieveriin. Tapauksen johdosta miljonääritulokas pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa ja jättää Solsidanin.

Mickan, Fredde, Anna ja Alex ovat Oven parhaita ystäviä. Hän ei yleensä huomaa, että ystävyys on melko yksipuolista.­

Hurmasi naisen nenän edestä

Siitä huolimatta, että koko naapurusto pitää Ovea suunnattomana riesana, osaa mies ajoittain myös hurmata. Alex potee ikäkriisiä ja päätyy viettämään poikien iltaa Oven kanssa. Kokeilumielessä Alex yrittää iskeä klubilta bongaamaansa kouluaikojen suosituinta tyttöä, muttei nöyryytyksekseen saa vastakaikua.

Alexin yllätykseksi ja järkytykseksi Ove onnistuu kuitenkin houkuttelemaan kauniin naisen kanssaan tanssilattialle, jossa epäsuhtainen kaksikko tanssahtelee tyytyväisinä loppuillan.

Katso kaikki viikonlopun ohjelmatiedot osoitteesta www.iltapulu.fi!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?