Päihteet jättänyt Redrama uutuuskirjassa: ”Olen viimeksi tykännyt itsestäni lapsena” - Viihde - Ilta-Sanomat

Päihteet jättänyt Redrama uutuuskirjassa: ”Olen viimeksi tykännyt itsestäni lapsena”

Räppäri Redrama kertoo uudessa kirjassa viime vuosina tapahtuneesta elämänmuutoksestaan.

16.10.2015 16:39

Redrama eli Lasse Mellberg, 38,on yksi tunnetuista suomalaisista, jotka kertovat elämästään Mari Sainion uudessa kirjassa Parempi elämä – 15 tarinaa hyvinvoinnista.

Mellberg avaa kirjan sivuilla lähes koko elämänsä jatkunutta päihdeongelmaa ja sitä, kuinka hän lopulta vuonna 2010 raitistui.

Alkoholi oli ollut jo teini-ikäisestä asti Lassen tapa rentoutua, mutta hiljalleen siitä kasvoi hänelle pakko eikä olo suinkaan enää parantunut juomalla. Elämänhallinta lipsui pahasti ja aallonpohjat pitenivät.

– Mä olin itseni pahin kriitikko. Pystyin mollaamaan itseäni pahemmin kuin kukaan maailmassa, hän kertoo kirjassa.

Hän yritti raitistumista useasti milloin minkäkin syyn takia, turhaan. Lopulta hän tajusi, että muutos pitää tehdä vain itsensä takia.

Lasse Mellberg eli Redrama Parempi elämä -kirjan julkistamistilaisuudessa 15. lokakuuta.­

Elokuussa 2010 Mellberg oli niin huonossa kunnossa, että joutui elämänsä ensimmäisen kerran perumaan keikan. Morkkis ajoi hänet entistä syvemmälle, ja hän joi usean päivän, kaikki rahansa. Viimeisillä senteillä hän yritti ostaa kaupasta olutta aamukuudelta.

– Kävelin kaupasta ulos ja mulle tuli olo, että olen ihan just pultsari. Olin Antabus-lääkkeillä ja join silti. Tiesin, että se voi aiheuttaa sydänkohtauksen. Sitten mulle tuli se tunne, että mun on pakko tappaa itteni. Se oli täysin vakava ajatus ja kirkas, eikä se pelottanut mua, Mellberg muistelee kirjassa.

Mellberg on kertonut itsemurhayrityksestään ja rankasta elämästään aiemmin myös Ilta-Sanomille. Yrityksen jälkeen päihteet jäivät.

Nykyään hänen elämänsä on muuttunut täysin. Mellberg kertoo kirjassa, kuinka hän on saanut läheistensä ja työtovereidensa luottamuksen takaisin ja musiikin teossakin lukot ovat auenneet. Hän liikkuu ja urheilee aktiivisesti. Arvostus itseä kohtaankin on parantunut paljon.

Redrama oli yksi Voice of Finland -kisan valmentajista viime kaudella yhdessä Olli Lindholmin, Tarja Turusen ja Michael Monroen kanssa.­

– Ensimmäisen kerran kun olen kuullut, että pitäisi rakastaa itseään, se on kuulostanut musta todella oudolta. Mutta rehellisesti voin sanoa, että tykkään itsestäni. Se on mulle tosi paljon. Luulen, että viimeksi kun olen tykännyt itsestäni, olen ollut lapsi, ennen teini-ikää, hän pohtii kirjassa.

Mellberg yrittää yhä elämässään ja valinnoillaan hyvittää tekojaan ja läheisilleen aiheuttamaa murhetta. Sen perumansa keikan hän teki uusiksi, kokonaan omasta pussistaan.

– Onneksi en ehtinyt hankkia lapsia, se on ehkä se kaikkein tärkein asia. Ei tarvitse kantaa mukanaan sellaista että on ollut joku pieni ihminen, joka on täysin riippuvainen musta fyysisesti ja henkisesti, ja sit mä oisin pettänyt sen, Mellberg sanoo kirjassa.

Katso videolta, mitä Redrama eli Lasse Mellberg kertoo elämästään kirjan kirjoittajalle Mari Sainiolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?