Playboy luopuu alastonkuvista – nämä viisi suomalaista ehtivät poseerata nakuna - Viihde - Ilta-Sanomat

Playboy luopuu alastonkuvista – nämä viisi suomalaista ehtivät poseerata nakuna

Julkaistu: 13.10.2015 13:10

Vuosina 1981–2004 Yhdysvaltain Playboy-lehden sivuilla ehti poseerata alasti viisi suomalaiskaunotarta.

Kuten Ilta-Sanomat jo aiemmin tiistaina uutisoi, miestenlehti Playboy aikoo lopettaa naisten alastonkuvien julkaisemisen. Asian vahvisti New York Timesin haastattelussa yhtiön toimitusjohtaja Scott Flanders.

Näin ollen vain viisi suomalaista ehti vuosien saatossa poseerata alastonkuvissa lehden yhdysvaltalaisjulkaisujen sivuilla.

Kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen Playboy-tyttö oli Tiina Virenius, joka esiintyi lehden sivuilla vuonna 1981 nimellä Gina Goldberg. Hän oli tuona vuonna yksi lehden playmate-tytöistä, eli kuuluisista leikkikavereista.

Virenius oli kuvien ottohetkellä 18-vuotias.

Alla Virenius Lehtikuvan kuvauksissa vuonna 1983. 1980-luvun alkupuolella Virenius vetäytyi julkisuudesta. Hän asuu nykyisin Teksasissa, Yhdysvalloissa.

Tiina Virenius eli Gina Goldberg oli ensimmäinen suomalainen Playboy-lehden alastonkuvissa vuonna 1981. Näin Virenius poseerasi vuonna 1983.

Toinen suomalainen Playboy-tyttö oli vuonna 1988 lehden sivuilla poseerannut Kata Kärkkäinen. Nykyisin Katariina Sourina tunnettu kirjailija-käsikirjoittaja oli Playboyn kuvissa 19-vuotiaana.

Kata Kärkkäinen Ilta-Sanomien kuvattavana vuonna 1993.

Katariina Souri vuonna 1999.

Sourin ohella suurinta huomiota ovat herättäneet viulisti Linda Lampeniuksen alastonkuvat Playboy-lehden musiikkinumerossa huhtikuussa 1998.

Linda Lampenius IS:n kuvauksissa 1998.

Tuolloin taiteilijanimellä Linda Brava tunnettu viulisti poseerasi puputytöistään tunnetussa nakujulkaisussa ilman rihmankiertämää vuonna 1998. Lampenius kertoi keväällä esitetyssä David Hasselhoff Show’ssa syyn Playboyssa poseeraamiselle olleen selvä.

– He tarjosivat minulle niin paljon rahaa, etten voinut kieltäytyä, Lampenius kertoo Hasselhoffille.

Lampeniuksen sopimus lehden kanssa oli celebrity cover. Samalla sopimuksella ovat Lampeniuksen mukaan poseeranneet muun muassa Cindy Crawford ja Pamela Anderson.

Linda Lampeniuksen tähdittämää Playboyn musiikkinumeroa tutkittiin innolla Pornaisten Essolla keväällä 1998.

Linda Lampeniuksesta tuli Playboy-kuvien myötä Suomen suurin seksisymboli 1990-luvun lopulla.

2000-luvun alussa Playboyssa sulojaan esitteli puolestaan Anna Shemeikka, joka tunnetaan paremmin nykyisellä nimellään Anna Easteden. Wipeout-ohjelmaa takavuosina juontanut Anna on sittemmin työskennellyt myös näyttelijänä.

Anna Easteden kuvattuna vuonna 2009.

Viimeisin Yhdysvaltain Playboy-konsernin julkaisussa esiintynyt tunnettu suomalainen on malli ja vaatealan yrittäjä Susanna Penttilä, joka poseerasi Playboyn kustantamassa Voluptuous Vixens -lehdessä vuonna 2004.

Susanna Penttilä IS:n kuvauksissa vuonna 2004.

Muidenkin maiden Playboy-lehdissä suomalaisia on nähty. Viimeksi tänä vuonna viiden lapsen äiti, 41-vuotias Susanna Tanni nousi julkisuuteen, kun Portugalin Playboy-lehti otti yhteyttä ja pyysi Tannia alastonkuviin.

Tannin kuvat julkaistiin viime viikolla ilmestyneessä Portugalin Playboyssa. Lisää aiheesta täältä.

Susanna Tanni on viimeisin suomalainen Playboy-malli, vaikka hän ei Playboyn yhdysvaltalaisen emolehden kuviin vielä päässytkään.

Provokatiivisia kuvia Playboyn sivuilta löytyy tulevinakin vuosina, mutta täysin alastomien naisten kuvat jäävät pois. Lehden perustaja ja päätoimittaja Hugh Hefner, 89, suostui toimituksen johtoon kuuluvan Cory Jonesin ehdotukseen viime kuussa.

– Älkää ymmärtäkö minua väärin. Jos olisin vielä 12-vuotias poika, olisin nyt erittäin pettynyt itseeni. Se on kuitenkin oikea ratkaisu, Jones kommentoi.

– Tällä hetkellä olet vain yhden ilmaisen klikkauksen päässä jokaisesta mahdollisesta seksiaktista, säesti Flanders.

Joistakin muutoksista vielä neuvotellaan, ja esimerkiksi keskiaukeaman kohtalo on vielä epäselvä.

Videolla Katariina Souri kertoo Radio Rockille menettäneensä Playboy-kuviensa aikoihin hieman todellista minäänsä ja omaa ajatusmaailmaansa.

Juttua korjattu 14.10. : Susanna Penttilä poseerasi Playboy-konsernin julkaisemassa Voluptuous Vixens -lehdessä. Linda Lampeniuksen sopimus lehdessä oli celebrity cover.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?