Maailmanlopun maanantai! Ihmiskunta tuhoutuu tänään kolmesti televisiossa - Viihde - Ilta-Sanomat

Maailmanlopun maanantai! Ihmiskunta tuhoutuu tänään kolmesti televisiossa

Julkaistu: 12.10.2015 6:13

Iloista tv-iltaa vain sinne kotikatsomoihin! Maanantaina 12. lokakuuta nähdään peräti kolmella tv-kanavalla ohjelmia, joissa ihmiskunnan lopullinen tuho on käsillä. Onneksi edes yksi niistä on hersyvää komediaa.

Last Man on Earth, ma 12.10. alkaen Sub klo 19.30 & 20.00

Luuseri Phil (Will Forte) luulee olevansa maailman ainoa ihminen, kunnes tapaa niuhottavan ja omapäisen Carolin (Kristen Schaal).

Last Man on Earth -uutuussarja tekee hulvatonta pilaa maailmanlopusta. Miltä tuntuisi olla maailman viimeinen ihminen ja mitä moraalisia seurauksia tästä tulisi?

Lähtökohta on tuttu: vuonna 2022 virus on tuhonnut suurimman osan ihmiskunnasta. Eloon näyttää jääneen vain alisuoriutuja Phil Miller (Will Forte).

Phil on sarjassa aluksi shokissa. Hän on viettänyt vuoden etsimällä jälkiä muista ihmisistä. Masentunut Phil asettuu kotikaupunkiinsa Tucsoniin toivoen, että kuka tahansa, kenties jopa nainen, löytäisi hänet.

– Voin kuvitella, että kuka tahansa Philin asemassa oleva ihminen sekoaisi jonkin verran, sarjan myös käsikirjoittanut Forte pohti Comic-Con-festivaaleilla.

Odotellessaan ihmettä Phil ottaa ilon irti maailmasta, jossa ei ole sääntöjä. Hän muuttaa lasten kahluualtaan valtavaksi margarita-astiaksi, jossa voi lillua ja hörppiä juotavaa samanaikaisesti. Lopulta paikalle ilmaantuu myös nainen, muttei ihan sellainen seksipommi kuin Phil olisi ehkä toivonut.

Kolme Emmy-ehdokkuutta saaneen sarjan toinen kausi pyörähti käyntiin Yhdysvalloissa syyskuun lopussa. Suomessa Sub esittää sarjaa maanantaisin kaksi jaksoa kerrallaan.

Katso taaksesi, sieltä sitä tullaan taas! The Walking Deadin kuudes kausi käynnistyy lähes yhtäaikaa Suomessa ja Yhdysvalloissa.

The Walking Dead, 6. kausi (ma 12.10. alkaen Fox klo 21.55)

Zombi-invaasiosta kertovan kauhudraaman uudet jaksot saapuvat Suomen tv-ruutuihin vain tunteja Yhdysvaltain-ensi-esityksen jälkeen. Rick Grimes (Andrew Lincoln) joukkoineen jatkaa selviytymistaistelua, kun tavoitteena on löytää parannuskeino koko ihmiskunnan olemassaoloa uhkaavalle zombiepidemialle.

Ylläolevalla videolla sarjan stunt-koordinaattori kertoo, millaisia pääsyvaatimuksia sarjan zombirooleihin on. Laihuus on näistä yksi; lihavia eläviä kuolleita ei sarjassa nähdä.

James Cole (Bruce Willis) on vanki post-apokalyptisessa tulevaisuudessa.

Elokuva: 12 apinaa (ma 12.10. TV5 klo 21.00)

12 apinaa (12 Monkeys, USA 1995) on Terry Gilliamin ohjaama antiutopia. Elokuvassa Bruce Willisin esittämä vanki lähetetään aikakoneella menneisyyteen. Hänen tehtävänsä on pysäyttää tappava virus ennen kuin se tuhoaa ihmiskunnan. Muissa rooleissa nähdään mm. Madeleine Stowe ja Brad Pitt.

Jos tuntuu siltä, että maailmanlopun tunnelmissa haluaa velloa vielä leffan jälkeenkin, samasta aiheesta on tehty tänä vuonna myös tv-sarja 12 Monkeys, jota voi katsoa HBO Nordicilta. Arvio sarjasta löytyy täältä.

Iloisempaa maanantaikatsottavaa voit tänäänkin etsiä Iltapulusta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?