The Affair-sarjan Dominic West: ”Voisin siirtyä aikuisviihteeseen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Lue koko haastattelu! The Affair-sarjan Dominic West: ”Voisin siirtyä aikuisviihteeseen”

Näyttelijä Dominic West ei halua vaimonsa tai lastensa katsovan pettämisestä kertovaa hittisarjaansa The Affair.

–Salasuhde ei satuta pelkästään petettyä. Pettäjän pitää elää syyllisyyden kanssa, ja se tuhoaa yleensä ihmisen, The Affair -sarjassa Noahia näyttelevä Dominic West sanoo.­

11.10.2015 10:02

Tv-sarja The Affair kertoo arasta aiheesta: onnellisen avioliiton hajoamisesta toisen naisen vuoksi. Suomessa Ava näytti sarjan ensimmäisen kauden kesällä, ja sen toinen kausi pyörii parhaillaan HBO Nordic -nettipalvelussa.

Ykköskaudella Noah Solloway (Dominic West), brooklynilainen opettaja ja kirjailija, pettää vaimoaan (Maura Tierney) seksikkään tarjoilijan (Ruth Wilson) kanssa. Intohimoisen kesän jälkeen Noahin ja Alisonin suhteesta kehittyy vakava, ja Noah jättää vaimonsa.

– Minulla ja Ruthilla on ollut niin paljon seksikohtauksia, että meistä on tullut jo hyviä niissä. Intiimejä kohtauksia tehdessä oppii tuntemaan toisen hyvin. Nykyään lähinnä kinastelemme siitä, mitä asentoja meidän pitäisi kokeilla ja kumpi on alla ja kumpi päällä. Meistä on tullut sen verran hyviä, että ehkä meidän pitäisi siirtyä aikuisviihteeseen, kuivaa huumoria viljelevä West toteaa.

The Affairin ensimmäisellä kaudella Alisonin (Ruth Wilson) ja Noahin (Dominic West) salasuhteesta kehittyi vakava, ja Noah jätti vaimonsa. Toinen kausi näyttää, mitä pettämisestä seuraa.­

Toisella kaudella nähdään, mitä pettämisestä seuraa.

– Salasuhde ei satuta pelkästään petettyä. Pettäjän pitää elää syyllisyyden kanssa, ja se tuhoaa yleensä ihmisen.

Dominicilla on käytännön esimerkki.

– Ystäväni petti puolisoaan. He erosivat joksikin aikaa, mutta lopulta vaimo antoi anteeksi, ja he palasivat yhteen. Syyllisyys söi kaveriani niin paljon, että hänestä tuli vainoharhainen, ja hän epäili jatkuvasti, että vaimolla oli syrjähyppyjä. Lopulta suhde päättyi siihen.

Hän ei usko, että miehet pettävät naisia enemmän.

– Tapasimme seksitutkijan. Hän kertoi, että naiset kyllästyvät seksiin avioliitossa miehiä nopeammin. Mielenkiintoista oli oppia se, että pettäjä haluaa yleensä jäädä kiinni. Sen takia hän on huolimaton jälkiään peitellessään.

–Intiimejä kohtauksia tehdessä oppii tuntemaan toisen hyvin, Dominic West sanoo. Alisonia sarjassa esittää Ruth Wilson.­

Siinä hän on monen kanssa samaa mieltä, että Noah on sarjan luuseri.

– Päällisin puolin hänen elämässään on kaikki hyvin, mutta sisäisesti hän on ahdingossa. Katsojan on vaikea kokea sympatiaa hahmoa kohtaan, joka rikkoo perheensä ja jättää vaimon, joka rakastaa häntä.

The Affair on sen verran härski sarja, että West ei halua vaimonsa, lastensa tai sisarustensa katsovan sitä.

– He ovat kuulleet, että se on hyvä, mutta myös hyvin intiimi. Sen jälkeen he päättivät, että eivät katso sarjaa. Vaimoni on tehnyt mielestäni fiksun päätöksen. Minua hävettää, jos hän näkee minun harrastavan seksiä televisiossa toisen kanssa.

Suurin osa tutuista on kuitenkin nähnyt miehen ilkosillaan.

– Vein kesällä lapseni jalkapalloharjoituksiin. Siellä oli paljon äitejä, jotka katsoivat minua sillä silmällä; tiedämme, mitä olet tehnyt. Se tuntui kummalliselta.

The Affair.

HBO Nordic, koko 1. kausi sekä 2. kauden uudet jaksot aina maanantaisin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?