Richard Gere naamioitui kodittomaksi mieheksi – ihmisten reaktio oli kauhistuttava - Viihde - Ilta-Sanomat

Richard Gere naamioitui kodittomaksi mieheksi – ihmisten reaktio oli kauhistuttava

Näyttelijä testasi kuinka käy, kun hän naamioituu kodittomaksi. Lopputulos oli pysäyttävä.

Richard Geren oikea tyyli eroaa huomattavasti hänen roolihahmonsa ulkomuodosta.­

10.10.2015 22:29

Näyttelijä Richard Gere näyttelee viime vuonna ilmestyneessä Time Out of Mind -elokuvassa koditonta miestä.

Facebookissa Geren fanisivulla julkaistussa kuvassa hän istuu kadulla New Yorkissa pukeutuneena tuulitakkiin, vihreisiin housuihin, resuisiin kenkiin ja harmaaseen pipoon, ja onnistuu näyttämään lähestulkoon tunnistamattomalta.

Kuvatekstistä selviää Geren tehneen testin myös elokuvan kuvausten ulkopuolella. Hän halusi asettua hetkeksi kodittoman asemaan.

Katso kuva naamioituneesta Richard Gerestä täältä.

Ihmisten reaktiot olivat Geren mukaan kauhistuttavat: kukaan ei tunnistanut tai edes huomannut häntä.

– Kun naamioiduin New Yorkissa kodittomaksi mieheksi, kukaan ei huomannut minua. Tunsin, millaista on olla koditon. Ihmiset vain kävelivät ohitseni ja katsoivat minua halveksuen, Gere kuvailee kokemustaan.

"When I went undercover in New York City as a homeless man, no one noticed me. I felt what it was like to be a homeless...Posted by Richard Gere on den 8 oktober 2015

Ainoastaan yksi nainen pysähtyi antamaan Gerelle ruokaa hänen istuessaan kadulla. Kokemus sai Geren arvostamaan elämäänsä aiempaa enemmän.

– Niin usein unohdamme kuinka siunattuja olemme. Meidän ei pitäisi ottaa mitään itsestäänselvyytenä. Ja jos voimme auttaa jotakuta joka on avun tarpeessa, meidän pitäisi.

Testin jälkeen Gere toteutti aikeensa myös käytännössä.

– Kävelin ympäriinsä ja annoin ruokaa ja 100 dollaria jokaiselle kodittomalle, jonka näin. He itkivät ja olivat hyvin kiitollisia. Ole se muutos, jonka haluat nähdä maailmassa, Gere kiteyttää.

Facebook-päivitys on kerännyt kahdessa päivässä yli 822 000 tykkäystä, sitä on jaettu reilut 314 000 kertaa, ja ihmiset ovat kommenteissa kertoneet omia vastaavia kokemuksiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?