Elastinen yllätti vanhempansa muovikassillisella rahaa – ”Mä tiedän, mitä mä teen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Elastinen yllätti vanhempansa muovikassillisella rahaa – ”Mä tiedän, mitä mä teen”

Rap-artisti kertoo Yrittäjän taivas + helvetti vol. 3 -kirjassa niukasta lapsuudestaan. – Mentaliteetti oli se, että fyrkka oli tiukalla ja kaiken eteen pitää tehdä duunia, Elastinen muistelee.

–Ei ole toista artistia, johon mua voisi verrata, ei ehkä koko maailmassa: positiivinen, iloinen ja silti uskottava, kulttuurin sisältä tullut. Rikoin stereotypian siitä, että räppärin pitää olla kovis, Elastinen toteaa Yrittäjän taivas + helvetti -kirjassa.­

30.9.2015 14:12

Rap-artisti Elastinen kertoo syyskuussa ilmestyneessä Yrittäjän taivas + helvetti vol.3 -kirjassa tiestään yhdeksi Suomen menestyneimmistä artisteista. 34-vuotias Elastinen, oikealta nimeltään Kimmo Laiho, kertoo kirjassa lapsuutensa olleen aika lailla kitkuttelua.

Laihon isä teki töitä ja äiti oli seitsemän vuotta kotona. Lapsuudenperheeseen kuului kolme lasta.

– Meillä oli Malminkartanossa pieni kämppä, jossa kaikki lapset asuivat samassa huoneessa. Isä oli ohjelmistosuunnittelija ja äiti diakonissa, Elastinen kertoo kirjassa.

– Mentaliteetti oli se, että fyrkka oli tiukalla ja kaiken eteen pitää tehdä duunia. Jos halusi jotain, piti kerätä marjoja tai nostaa peruna böndellä, ja rahaa sai ämpärikohtaisesti. Rahankäyttö oli tarkkaa. Kuljin broidin vaatteissa.

Elastinen kertoo tienanneensa lapsena muun muassa laulamalla oopperan lapsikuorossa ja kaikkien sisarusten ensimmäinen työpaikka oli Diakonissalaitos.

– Musta tuli laitossiivoja, kun olin neljäntoista ikäinen.

Fintelligens eli Elastinen ja Iso H vuonna 2002.­

Laiho kertoo aina olleensa säästäväinen ja alkaneensa säästää asuntoa varten ollessaan 14-vuotias.

Elastisen ja Iso H:n perustivat Fintelligens-yhtye solmi levytyssopimuksen, kun Elastinen oli lukion toisella luokalla. Artisti kertoo opintojensa kärsineen yhtyeen keikkailusta ja vanhemmat patistivat häntä opiskelemaan.

– Kun palasin keikoilta, sängyllä odotti aina nippu yhteishakupapereita, joita isä ja äiti toivat sinne.

Laiho kertoo erään keikan jälkeen saaneensa keikkapalkkion käteisellä.

– Olimme olleet kolme päivää rundilla Pohjanmaalla, ja kotiin palatessani mulla oli muovikassillinen markkoja. Kävelin keittiöön ja löin muovikassin auki pöydälle.

– ”Tästedes pitäkää suunne kiinni. Mä tiedän, mitä mä teen”, Elastinen kertoo sanoneensa.

– Sen jälkeen äiti ja isä ovat vain tukeneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?