Jutta Gustafsberg avautuu tv:ssä aviomiehensä traagisesta kuolemasta: ”Se hetki, kun Petteri hukkuu ja mä yritän sukeltaa häntä vedestä”

Julkaistu:

Kipeä muisto
Fitnessyrittäjä Jutta Gustafsberg muistelee Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa entisen aviomiehensä Petteri Jussilan traagista poismenoa.
Liikemies, ternimaitoyrittäjä Petteri Jussila kuoli heinäkuussa 2004 hukuttuaan kotirannassaan Näsijärvellä, kun hän yritti pelastaa veden varaan joutuneen poikansa.

Kuollessaan Jussila oli naimisissa sittemmin fitnessyrittäjänä tunnetuksi tulleen Jutta Gustafsbergin (ent. Jussila) kanssa ja Jussilalla oli yhteensä kolme lasta, joista nuorin Max-poika, oli Jussilan kuollessan 10 kuukauden ikäinen.

Leskeksi 31-vuotiaana jäänyt Jutta Gustafsberg kertoo traagisesta päivästä ja aviomiehensä menetyksestä toimittaja Maria Veitolalle keskiviikkona MTV3:lla esitettävässä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.


Puhe kääntyy Petteri Jussilan kuolemaan, kun Jutta ja Maria puhuvat vanhenemisesta.

– Elämässäni on tapahtunut niin järkyttävä määrä asioita, ja tosi raskaita ja kasvattavia asioita, että jos pitäisi valita, niin en enää ottaisi sitä kaksikymppisen kroppaa, koska minulla on nyt niin paljon elämän kokemusta ja viisautta. Olen mieluummin tällainen, sisältä niin vahva ihminen.

Jutta sanoo entisen aviomiehensä kuoleman olevan hänen elämänsä pahin koettelemus.

– Se hetki, että mä olen itse siinä paikalla, kun Petteri hukkuu ja mä yritän sukeltaa häntä sieltä vedestä. Se oli jotain niin hirveää, että eihän sitä pysty edes sanoin kuvaamaan. Mutta nykyään olen senkin asian kanssa todella sinut.

Gustafsberg kertoo selvinneensä tragediasta hitaasti asiaa käsittelemällä, vaikka aluksi lääkärit yrittivät auttaa suruprosessia lääkkeillä.

– Mulle annettiin hirveä määrä kaikkia pillereitä. Päätin kuitenkin, etten ota mitään, enkä ottanut. En tarkoita, että siinä olisi mitään pahaa, mutta kyllä joitain masennuslääkkeitäkin nykyään rouhitaan ihan liikaa, kun vähän tuntuu pahalta. Halusin käsitellä sen asian jotenkin oman pääni sisällä rauhassa, nykyään kehonrakentaja Ari Kokkosen kanssa kihloissa oleva Gustafsberg sanoo.

Gustafsberg sanoo kokeneensa eräänalsien henkisen heräämisen leskeyden myötä.

– Uskon, että jokaisessa meissä on se sielu ja se sielu lähtee sitten kiitämään. Uskomukseni mukaan me tulemme tänne aina uudestaan ja se sama jengi tulee usein aina samaan aikaan. Sen takia joku ihminen saattaa tuntua valtavan tutulta, Gustafsberg sanoo.¨

Yökylässä Maria Veitola MTV3:lla keskiviikkona klo 20.05.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt