Ville Haapasalo paljastaa, miltä maistuu mursun peräsuoli - Viihde - Ilta-Sanomat

Ville Haapasalo paljastaa, miltä maistuu mursun peräsuoli

Näyttelijä Ville Haapasalo ei ole maailman matkoillaan kieltäytynyt kertaakaan tarjotusta ruoasta.

Näyttelijä Ville Haapasalo on intohimoinen kulinaristi ja itseoppinut kokki, ja pian myös ruokakirjailija.­

29.9.2015 15:14

Näyttelijä Ville Haapasalo on työmatkoillaan ympäri maailmaa maistellut ja syönyt jos jonkin sorttisia ruokia. Kertaakaan hän ei ole tarjotusta ateriasta kieltäytynyt.

– Kun ihmiset itsekin syövät tarjoamaansa ruokaa, minulla ei ole oikeutta kieltäytyä ateriasta. Jos he taas eivät syö, se on epäilyttävää, sanoo Haapasalo, jolta ilmestyy pian ruokakirja Makujen matka – Georgia.

Ehkä erikoisimmaksi syömäkseen ruoaksi hän mainitsee mursun peräsuolen, jota hän maistoi tehdessään sarjaa Jäämeri 30 päivässä.

– Mursun peräsuoli maistuu mustekalalle. Ja olen syönyt myös esimerkiksi lampaan päitä ja silmiä, pässin kiveksiä ja ties mitä.

Mursut paistattelemassa päivää Huippuvuorilla.­

Vain kerran Haapasalo tunnustaa miettineensä, syödäkö vai ei. Silloin tarjolla oli tappavan myrkyllistä pallokalaa Japanissa.

– Siinä ravintolassa kokki fileoi pallokalan silmät kiinni. Silloin mietin, syönkö vai en, että mitkä mahdollisuudet minulla olisi selvitä, jos annoksessa on myrkkyä. Mutta lopulta söin senkin, Haapasalo muistelee.

– Kaverini tosin sanoi jälkeenpäin epäilevänsä, että kalasta oli etukäteen poistettu se myrkyllinen osa.

Lokakuun 7. päivä julkaistavan kirjan tekijätiimi on sama kuin kahdessa aiemmassa Haapasalon elämäkertakirjassa: Haapasalon tarinat muuntaa tekstiksi rockmuusikko-kirjailija Kauko Röyhkä ja valokuvista vastaa Juha Metso.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?