CSI päättyi – tältä vanhat tähdet näyttävät nyt! - Viihde - Ilta-Sanomat

CSI päättyi – tältä vanhat tähdet näyttävät nyt!

CSI päättyi Amerikassa Suomen aikaa tänä aamuna.

Marg Helgenberger ja Ted Danson.­

28.9.2015 20:47

Legendaarista CSI-rikossarjaa tehtiin vuodesta 2000 alkaen, eli yhteensä viisitoista tuotantokautta. Sunnuntai-iltana nähtiin Yhdysvalloissa sarjan ainakin toistaiseksi viimeinen kaksi tuntia kestänyt jakso nimeltään Immortality, suomeksi kuolemattomuus.

CSI oli maailman suosituin televisiosarja 2000-luvun lopulla.

Sarjan tähdet George Eads, Robert David Hall, Gary Dourdan, Marg Helgenberger, William Petersen, Paul Guilfoyle, Jorja Fox ja Eric Szmanda.­

Marg Helgenberger ja William Petersen.­

Alkuperäiset ja ehkä kaikista tunnetuimmat henkilöhahmot William Petersenin esittämä Gilbert ”Gil” Grissom ja Marg Helgenbergerin esittämä Catherine Willows palasivat ohjelman finaalijaksoon.

CNN-sivuston mukaan Petersen, 62, siirtyi ruudusta sivuun vuonna 2009 ja ryhtyi sarjan tuottajaksi. Hän on keskittynyt viime vuodet teatterialaan.

IMdb-sivuston mukaan Helgenberger lähti sarjasta vuonna 2011 ja hänet on nähty sivuosassa muutamaan otteeseen sen jälkeen. Näyttelijä ei ole jättänyt televisioalaa. Viime vuosina hän on näytellyt Under the Dome ja Intelligence -sarjoissa.

Sarjan luojat Carol Mendelsohn ja Ann Donahue.­

Marg Helgenberger ja Ted Danson.­

Rikostutkinta on tehty monessa eri kaupungissa: alkuperäinen sarja sijoittuu Las Vegasin ympäristöön. Lisäksi sarja poiki Miamiin ja New Yorkiin sijoittuvat sisarsarjat. Uusin sarja, Ted Dansonin tähdittämä CSI: Cyber keskittyy verkkorikollisuuteen.

Alkuperäisen sarjan tähdet tapasivat toisiaan viikko sitten CSI:n kunniaksi järjestetyissä jäähyväisjuhlissa. Petersenin ja Helgenbergerin lisäksi mukana olivat sarjan tuottajat sekä näyttelijät Jorja Fox, Elisabeth Harnois, Ted Danson, Wallace Langham ja Eric Smanza.

Wallace Langham esittää sarjassa David Hodgesia.­

Elisabeth Harnois esittää CSI-sarjassa nokkelaa Morgan Brodya.­

Jorja Fox esittää CSI-sarjassa Sara Sidlea.­

Eric Szmandan esittämä Greg Sanders on nähty miltei jokaisessa CSI:n jaksossa. CSI:n fanisivuston mukaan hahmo on loistanut poissaolollaan vain kymmenessä jaksossa koko viidentoista vuoden ajan.­

Robert David Hall esitti sarjassa kuolinsyytutkija Albert Robbinsia.­

Sarjassa Gil Grissomin kanssa avioliiton solminutta Sara Sidlea esittävä Jorja Fox on näytellyt CSI:n lisäksi huippusuosituissa Teho-osasto ja West Wing -sarjoissa.

Mikä on oma suosikkisi CSI-sarjoista? Vastaa kommenttikentässä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?