Suomalaismiehet himoitsevat Silta-sarjan naispoliisia – Sofia Helin ihmettelee: ”Mikä noissa miehissä on vikana?”

rac

Julkaistu:

suosikkisarja
Suositun Silta-sarjan kolmas kausi nähdään televisiossa sunnuntaista alkaen.

SUOMESSAKIN äärimmäisen suosittu ruotsalais-tanskalainen rikossarja Silta palaa sunnuntaina ruutuun uusilla kolmannen kauden jaksoilla, yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa.

Äkkiväärä Saga Norén on siinä autistinen rikoskomisario, josta on tullut eräänlainen legenda naiskuvana. Hän töksäyttelee eikä ole pätkääkään empaattinen. Rikoskomisariota esittävän Sofia Helinin mukaan autismi näkyy Sagassa, mutta sitä ei tulla koskaan kertomaan julki.

– Sofia on niin erilainen kuin minä itse, mutta kun olen oppinut tuntemaan häntä, rakastan häntä. Minä olen kuitenkin enemmän tunteellinen ihminen. En ole koskaan sanonut tätä asiaa mediassa, mutta minussa on kuitenkin pieni osa häntä: pidän henkisestä yksinäisyydestä.

Uusi kausi on entistä rankempi.

– Kolmas kausi kertoo perheestä. Voin kertoa, että Sagalle tulee kovat ajat eteen. Hän on herkkä, juuri ihmissuhteensa lopettanut ja menettänyt vielä tärkeän työkaverinsa Martinin. Tilanne muuttuu vain pahemmaksi, kun hänen äitinsä tulee paikalle. Hän on jopa vaarallinen, Sofia kertoo.


Martin Rodhea esittäneen Kim Bodnianin lähtö sarjasta toisen kauden jälkeen oli kaikille vaikea prosessi.

– Kun Kim päätti lähteä, olin surullinen. Pystyin laittamaan sen kaiken surun kolmannen jakson kuvauksissa Sagaan.

Suomesta löytyy tietty joukko miehiä, jotka pitävät Sagaa seksikkäänä ja potentiaalisena tyttöystävänä.

– Mikä noissa miehissä on vikana? Haluavatko he noin tunteettoman ihmisen vierelleen? Hän on vapaa seksisuhteissaan, mikä on sellainen piirre, joka yleensä liitetään miehiin. Mutta tosielämässä: ei!

Annatko omien lapsiesi katsoa Siltaa?– 12-vuotias poikani sai katsoa kolmannen kauden ensimmäisen osan. Hänen mielestään se oli vähän tylsä ja liian hidas. Hän sanoi: ”Äiti, olet niin viisas siinä”, Sofia nauraa pehmeästi ääneen ja pitkään.

Ruotsalaisen Silta-rikossarjan kolmas kausi nähdään sunnuntaina klo 22.00 alkaen TV1-kanavalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt