Saara Aalto ja Meri-rakas: Vielä ei ole lasten aika - Viihde - Ilta-Sanomat

Saara Aalto ja Meri-rakas: Vielä ei ole lasten aika

– Elämämme on nyt niin kiireistä, ettei meillä olisi lapselle riittävästi aikaa. Tosin Suomessa nais- ja miespareille lapsen saaminen on lain puolesta tehty vaikeaksi, laulaja Saara Aalto ja Mero Sopanen kertovat

–Kun kaksi aikuista ihmistä menee yhteen, onhan siinä sovittelemista miten molempien taustat ja entinen elämä upotetaan uuteen suhteeseen, Meri Sopanen ja Saara Aalto sanovat.­

26.9.2015 7:30

Kun Saara Aalto, 28, saapuu haastatteluun avopuolisonsa, Meri Sopasen, 27, kanssa, pari kulkee käsi kädessä. He ovat pariskunta ja haluavat sen näyttää.

– Meillä on hyvä yhteys, ja Saara on maailman kiltein ja sympaattisin ihminen, Meri Sopanen kehuu puolisoaan.

Saara Aalto puolestaan kiittelee Meriä käytännölliseksi ihmiseksi.

– Minä olen ehkä enemmän sellainen taiteilijaluonne, Saara naurahtaa.

Kelataanpa hieman takaisin.

Meri ja Saara ovat nyt julkisuudessa ensimmäistä kertaa parina. Vaikka he ovat aiemmin seurustelleet miesten kanssa, molemmat huomasivat jossain vaiheessa kiinnostuksensa naissukupuoleen.

– Sukupuolella ei ole väliä vaan sillä, keneen rakastuu, he painottavat.

– En ole koskaan miettinyt ihmissuhteitani sukupuolen kautta. Minulle rakkauden kohde on voinut olla nainenkin. Rakastuminen Meriin ei tullut yllätyksenä, Saara tunnustaa.

He kertovat puhuneensa myös lapsista.

– Vaikka haluaisimme, Suomen laki estää meitä adoptoimasta lasta. Jos toinen meistä synnyttäisi lapsen, ei toinen olisi automaattisesti lapsen huoltaja vaan siitä pitäisi käydä pitkät oikeustoimet, jotta saataisiin tehtyä perheen sisäinen adoptio. Jos synnyttäjälle siis vaikka kävisi jotain, lapset jäisivät lain silmissä orvoiksi, he pudistelevat päitään.

Kun te nyt suostuitte kertomaan, että olette yhdessä, miksi nyt?

– Meille avioliitto ei ole pakollinen, mutta tuemme tasa-arvoista avioliittolakia. Haluamme kertoa suhteestamme siksi, että voisimme vaikuttaa siihen, että maailma menee eteenpäin.

Lue parin koko haastattelu päivän painetusta lehdestä tai näköislehdestä.

–Elämme normaalia arkea. Meillä on omakotitalo, koira ja farmariauto. Vapaa-aikana teemme lenkkejä tai istumme takkatulen ääressä ja puhumme maailman asioista, onnelliset Saara Aalto ja Meri Sopanen sanovat.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?