Vicky Rosti oli hittimestari jo 1970-luvulla – näin hän on muuttunut: Katso kuvat! - Viihde - Ilta-Sanomat

Vicky Rosti oli hittimestari jo 1970-luvulla – näin hän on muuttunut: Katso kuvat!

Virve ”Vicky” Rostin uraan mahtuu niin paljon hittejä käännösiskelminä ja suomalaisinakin kappaleina että heikompia hirvittää.

2015: Ikinuori Vicky Rosti rokkaa sekä lavoilla että televisiossa: Kuorosota (2010), Tähdet, tähdet -kisa (2014) ja nyt Vain elämää -viihdeohjelma.­

25.9.2015 6:04

Vain elämää, perjantaisin Nelonen klo 20.00

Virve ”Vicky” Rostin ura esiintyvänä artistina alkoi jo 16-vuotiaana koulutyttönä, kun hän voitti Suomen Iskelmälaulumestaruuskilpailut 1974. Hän pääsi mukaan Dannyn kesäkiertueelle, ja laulajatähti povasi neitokaiselle heti suurta menestystä.

1974: Dannyn kesäkiertueella oli mukana lupaava nuori laulaja Vicky.­

Vicky Rosti oli tuolloin vasta 16-vuotias. Seuraavana vuonna tuli ulos ensimmäinen single, jonka nimi on Siinä ruutia on kun rakastun. Monikaan ei enää muista tuota kappaletta, mutta b-puolen käännösbiisin suomalaiset kyllä tuntevat. Nuorisokin pitää sitä yhä soittolistoillaan. Biisin nimi on Kun Chicago kuoli, josta muodostui iskelmien ikivihreä.

1975: Virve Rosti oli noussut kuuluisuuteen iskelmälaulukisasta ja Dannyn kiertueelta. Kun Chicago kuoli -biisi oli valtava hitti.­

Samana vuonna ilmestyi myös ensimmäinen pitkäsoitto Vicky ja seuraavana albumi 1-2-3-4 Tulta!, josta nousi taas uusi hitti Näinkö aina meille täällä käy. Vuoden 1976 hitti oli myös Vickyn single Tuolta saapuu Charlie Brown.

Vicky halusi käydä lukion, joten hän oli mukana Danny Show’ssa vain kesäisin ja kävi talvella koulua keikkaillen viikonloppuisin. Laulamisesta tuli kuitenkin Vicky Rostin ura, johon hän alkoi panostaa kirjoitettuaan ylioppilaaksi vuonna 1977.

1977: Vicky Rosti esiintyi Tavastialla.­

Hän teki kiertueen ja levytti albumin Vickyshow. Jälleen syntyi uusi käännöshittejä: Jolene ja Rahaa, rahaa, rahaa. 1970-luvun muita hittejä olivat monien muiden lisäksi esimerkiksi Oon voimissain sekä Menolippu.

 

Jussi Tukian kanssa Virve Rosti avioitui 1980-luvulla. He saivat kolme lasta, ja Vicky halusi keskittyä perheeseensä.

1983: 1980-luvun alku oli perheaikaa.­

Hän ei ajatellut musiikkiuraa juurikaan, kunnes hänet saatiin houkuteltua euroviisukarsintoihin Petri Laaksosen säveltämällä ja Veli-Pekka Lehdon sanoittamalla kappaleella Sata salamaa. Se oli täysosuma, ja edusti kunniakkaasti Suomea Eurovision laulukilpailussa 1987.

1987: Sata salamaa räjäytti euroviisupankin.­

Vicky, Freeman ja Kari Kuivalainen perustivat Menneisyyden Vangit -yhtyeen 1991. Nostalgiahittejä esittävä yhtye nousi heti hyvin suosituksi keikkabändiksi. Se on levyttänyt, ja lisäksi Vicky on julkaissut sooloalbumeita. Viimeisin on nimeltään Pitkästä aikaa (2014).

1998: Vicky Rosti perusti 1991 Menneisyyden vangit -yhtyeen Kari Kuivalaisen ja Freemanin kanssa. Keikkoja riitti koko vuosikymmenen ja niitä on edelleen.­

Viime vuosina Vicky Rosti on esiintynyt myös useissa isoissa tv-tuotannoissa. Hän oli mukana Nelosen Kuorosodassa Vantaan kuoron johtajana 2010 ja MTV3:n Tähdet, tähdet -kisassa 2014. Nyt hän on mukana Nelosen Vain elämää -sarjassa.

2003: Menneisyyden vangit, Vickyn vasemmalla puolella edessä Freeman.­

Virve Rostilla, 56, on nyt jo lapsenlapsia. Hän on avoliitossa oman bändin kitaristinsa Ari Kaasalaisen kanssa. Aikaisemmin tänä vuonna Virve Rosti kertoi Tainola Show’ssa, kuinka hän kohtasi kovan tragedian 1980-luvulla: hänen lapsensa syntyi kuolleena.

Vain elämää -sarjan neljäs kausi alkoi viime perjantaina Vicky Rostin emännöimällä päivällä. Tänään esitetään toinen jakso, jossa Vicky esittää aikuisen versionsa JVG-yhtyeestä tutun VilleGallen hitistä Huominen on huomenna.

2014: Vicky vauhdissa Tähdet, tähdet -kisassa.­

2015: Vain elämää -kaudella ovat nyt mukana Maija Vilkkumaa,Sanni, Pave Maijanen, VilleGalle, Virve Rosti, Antti Tuisku ja Anssi Kela.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?