Heikki Silvennoinen puhuu rajusta juomisestaan kirjassa – haimatulehdus vei sairaalaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Heikki Silvennoinen puhuu rajusta juomisestaan kirjassa – haimatulehdus vei sairaalaan

Heikki Silvennoinen avautuu alkoholinkäytöstään tuoreessa kirjassa.

24.9.2015 10:31

Legendaarisen sketsiryhmä Kummelin tarina julkaistaan tänään Erittäin hyvin sanottu -kirjan muodossa. Toimittaja Tuomas Marjamäen kirjoittamassa kirjassa kaikki Kummelit, eli Timo Kahilainen, Olli Keskinen ja kaikki Heikit Silvennoisesta Helaan ja Vihiseen valottavat sketsiryhmän taivalta aina onnistumisista epäonnistumisiin.

Kirjassa käsitellään avoimesti myös Heikki Silvennoisen painia alkoholin kanssa. Heikki Vihinen kertoo joutuneensa pohtimaan pitkään lähtemistä käsikirjoittajaksi Kummeli-porukan suunnittelemaan ensimmäiseen elokuvaan. Vuosi oli 1994 ja hän oli tuolloin juuri tekemässä Esa ja Vesa -elokuvaa. Kutsu Kummeli-leffan käsikirjoittajaksi arvelutti Vihistä muun muassa Silvennoisen juomisen vuoksi.

– Olin tuurijuoppo. Välillä oli pitkiä kausia, etten juonut lainkaan. Sitten välillä vedin useamman päivän putkia. Kankkuset alkoivat olla aika hankalia sekä fyysisesti että psyykkisesti. Viina sai mut arvaamattomaksi, Silvennoinen kertoo kirjassa.

Lopulta juominen lipsui hallinnasta helmikuussa 1995, jolloin Silvennoinen sairastui haimatulehdukseen ja joutui sairaalaan. Kirjan mukaan haimatulehdus puhkesi useiden vuosien juomisen tuloksena. Ajankohta toi Kummeli-porukalle harmaita hiuksia, sillä ensimmäisen elokuvan kuvausten piti alkaa kuukauden päästä, ja koko hankkeen pelättiin kaatuvan.

– Muistan, kuinka seisoin sairaalan pihalla ja päätin, että mitä tahansa elämä toisi, viina ei siihen enää kuuluisi. Tiesin, ettei ryyppy hirttäisi kiinni, vaikka vähän maistaisin. Pari kuukauttakin saattaisi mennä ok:sti, mutta lopulta nurkan takana odottaisi se helvetin kooma, jossa vetäisin jallua ja kossua. Koska halusin selvitä elämästä ehjin nahoin, vaihtoehto oli tämä. Korkki on ollut kiinni nyt 20 vuotta ja olen siitä valinnasta onnellinen, Silvennoinen sanoo kirjassa.

Vuosien raskaista juomatavoista huolimatta Silvennoinen ei koskaan esiintynyt kännissä Kummelin kanssa. Hän huomauttaakin, ettei suuri yleisö huomannut eroa juopottelevan tai raitistuneen miehen olemuksessa, sillä musiikkia tai Kummelia ei koskaan tehty humalassa.

Tosin kirjassa tekijätiimi tunnustaa, että tästäkin säännöstä lipsuttiin hieman aiemmalla Artisti maksaa -kiertueella, jossa korkit pysyivät kiinni ennen keikkoja, mutta esiintymisten jälkeen illat jatkuivat usein kosteina.

Tuomas Marjamäen kirjoittama Kummeli – Erittäin hyvin sanottu (Docendo) ilmestyy tänään 24. syyskuuta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?