MTV hyllytti vaivihkaa syksyn uutuusohjelmansa

MTV:n uusi viihdeohjelma Teletuutti on peruttu yllättäen kanavan syysohjelmistosta.

21.9.2015 13:17

Lukuisista tosi-tv-ohjelmista tutun Niko Saarisen ja suositun videobloggaaja Sini Laitisen, 22, luotsaaman Teletuutti-viihdeohjelman oli tarkoitus ruotia syksyn tv-ohjelmia, viihdeilmiöitä ja tv-kasvoja.

12-osaisen sarjan ensimmäisen osan piti ilmestyä MTV Katsomo -palveluun torstaina 24.9, mutta nyt sarjan esitys on viivästynyt ja toistaiseksi on täysin epävarmaa, esitetäänkö Teletuuttia ollenkaan Katsomossa.

MTV oli ehtinyt markkinoida sarjaa näyttävästi verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa. Ohjelmaa tuottava Moskito TV on hehkuttanut Twitterissä sarjaa ”syksyn kovimmaksi tv-uutuudeksi”.

Nyt MTV-kanavan verkkosivuilta on poistettu kaikki Teletuutti-ohjelmaa varten tehdyt ennakkovideot ja juontajaparin haastattelut. Asia on herättänyt ihmetystä sarjaa odottavassa some-kansassa, jotka hämmästelevät Twitterissä minne ohjelman traileri ja mainokset ovat kadonneet.

– Sarjan viivästymisestä ei tiedoteta erikseen. Se, että mainokset ja muu materiaali on poistettu MTV:n verkkosivuilta, on normaalia toimintaa, kun sarjan esitys siirtyy, MTV:n kotimaisten ohjelmien vastaava tuottaja Sari Valtanen kertoo Ilta-Sanomille.

Niko Saarinen ja Sini Laitinen kuvattuna MTV:n ohjelmauutuuksien esittelytilaisuudessa elokuussa. MTV markkinoi Teletuutti-verkkosarjaa näkyvästi, mutta nyt kaikki ohjelmaan liittyvä materiaali on poistettu kanavan verkkosivuilta.

Toinen Teletuutin juontajista Papananaama-nimellä YouTubessa videoblogia pitävä Laitinen tunnetaan räväköistä mielipidevideoistaan, jotka ovat erityisen suosittuja nuorison keskuudessa. Laitisen YouTube-kanavalla on yli 88 000 seuraajaa.

Laitinen julkaisi viime syksynä YouTube-kanavallaan videon, jossa hän puhuu myönteiseen sävyyn pedofiliasta. Hän puolusti kantaansa myös MTV:n Enbuske & Linnanahde Crew -keskusteluohjelmassa lokakuussa 2014.

MTV:n kotimaisten ohjelmien tuottaja Sari Valtanen sanoo kanavan olleen tietoinen Laitisen viime syksyisestä videosta ja Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa esiintymisestä.

– Tiesimme Sinin olevan aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Sinin mielipiteet ovat hänen omiaan, eivätkä ne vastaa kanavan mielipiteitä, Valtanen painottaa.

Oliko Laitisen video syy Teletuutin peruuntumiselle?

– Kyseessä on normaali kanavakäytäntö, jossa sarjan esitysajankohtia harkitaan uudelleen. Tällä hetkellä puhumme sarjan esityksen siirtymisestä, emme perumisesta. Menemme asia kerrallaan. Henkilökohtaisesti en ole kuullut, että kanava olisi saanut negatiivista palautetta Sinin juontajanpestistä.

Tullaanko Sini Laitinen näkemään mukana jossain muussa MTV:n ohjelmassa?

– En osaa sanoa, Valtanen kertoo IS:lle.

Jatkaako MTV yhteistyötä Laitisen kanssa?

– Siitä ei ole ollut vielä puhetta. Keskitymme nyt syksyn ohjelmistoon.

”Haluan pestä käteni koko ohjelmasta”

IS:n tavoittama Sini Laitinen ei halua kommentoida tarkemmin syitä, jotka johtivat ohjelman esitysajan muutokseen.

– No kanavahan noi päätökset tekee, ei oo mun työ kommentoida asiaa, hän sanoo.

Ohjelman toinen juontaja Niko Saarinenkaan ei halua kommentoida Teletuutti-sarjan mahdollista kohtaloa Ilta-Sanomille.

– Haluan pestä käteni koko jutusta, unohtaa koko ohjelman ja aloittaa puhtaalta pöydältä. En voi kommentoida sarjan tulevaisuutta, koska se ei liity minuun millään tavalla, Niko Saarinen kertoo Ilta-Sanomille.

Jutun videolla Niko Saarisen ja Sini Laitisen haastattelu MTV:n lehdistötilaisuudessa elokuulta, jossa he kertovat sarjan kuvauksista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?